ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση διακατέχεται από «ταξική» εμμονή

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση διακατέχεται από «ταξική» εμμονή

Εντονα αντιδρά η Δημοκρατικη Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ στην φορολόγηση των ιδιωτικών σχολείων και κατηγορεί την κυβέρνηση για τις «ιδεολογικές» εμμονές της που κρατούν σε «ομηρία» χιλιάδες μαθητές.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει εμπλακεί σε έναν επικίνδυνο “φαύλο κύκλο” με την ακατανόητη ιδεολογική και “ταξική” εμμονή της να επιβάλλει ΦΠΑ στην εκπαίδευση με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, εφήβους, νέους και τις οικογένειες τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή για την «κατάψυξη» του μέτρου, και στα… «είπα-ξείπα».

Κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη πως «δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα» καθώς πρωτοστατεί στην προσπάθεια επιβολής του μέτρου και επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως: «Η ιδιωτική εκπαίδευση με τις δομές της, έχει σήμερα έναν σημαντικό συμπληρωματικό ρόλο στο όλο σύστημα εκπαίδευσης, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους, και απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους».

Η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, δεν αφορά κατά την Δημοκρατική Συμπαράταξη «κάποιους πλούσιους Ελληνες οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν» αλλά «και δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά που οι επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις των γονέων τους δεν συνδυάζονται με το ωράριο λειτουργίας του δημόσιου σχολείου (π.χ. όταν ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου υποβαθμίζεται)».

Υπενθυμίζουν στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πως «ο ΦΠΑ αφορά και τα φροντιστήρια, αλλά και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, όπου εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, πηγαίνουν για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δυνατότητές τους. Ο ΦΠΑ αφορά και τα ΙΕΚ όπου χιλιάδες νέοι, προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της ανεργίας».

Σχετικές ειδήσεις