ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντομπρόβσκις σε Τσίπρα: Τηρήστε πιστά το πρόγραμμα

Ντομπρόβσκις σε Τσίπρα: Τηρήστε πιστά το πρόγραμμα

Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος τον κ. Ντρομπρόβσκις ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις συναντήσεις του με τους υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας θα έχει συνολική εικόνα. «Έχετε κατανοήσει την κατάσταση στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Αφού έλαβε τη διαβεβαίωση του αντιπροέδρου ότι είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «οι στιγμές είναι σημαντικές και αυτή τη φορά θα έχετε όλα τα δεδομένα».

«Τηρήστε τις μεταρρυθμίσεις»

Σαφές μήνυμα ότι όσο πιο πιστά τηρήσει η Ελλάδα το πρόγραμμα, τόσο γρηγορότερα θα έλθει η ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί και ένα θετικό σήμα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους επενδυτές έστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ντομπρόφσκις χαρακτήρισε τη συνάντηση ως ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική. Ανέφερε ότι με τον κ. Τσίπρα συζήτησε την χρηματοδότηση της χώρας από τον ESM, την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και την τεχνική βοήθεια προς την χώρα για την υλοποίηση του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, ως τις 15 Νοεμβρίου, και πάντως οπωσδήποτε πριν το τέλος του έτους.

Υπογράμμισε ότι έλαβε την ξεκάθαρη δέσμευση του Πρωθυπουργού για πιστή τήρηση των δεσμεύσεων.

Επίσης, ο κ. Ντομπρόφσκις είπε ότι συζήτησε και το προσφυγικό με τον πρωθυπουργό, καθώς και την επίπτωσή του στους κρατικούς προϋπολογισμούς, αναφέροντας τέλος την συμφωνία για την εκταμίευση έκτακτης βοήθειας ύψους 5,9 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις