ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: «Ποτέ ξανά» στην παραφροσύνη του φασισμού και του ρατσισμού

Φίλης: «Ποτέ ξανά» στην παραφροσύνη του φασισμού και του ρατσισμού

«Οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στον νεοναζιστικό λόγο που ακούγεται όλο και συχνότερα σήμερα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Φίλης τονίζει ότι δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία της άγνοιας και πως «ο λόγος του ακραίου εθνικισμού, του μίσους και του ρατσισμού έχει πλέον αποδειχθεί ιστορικά ότι οδηγεί στον χαμό, ότι σέρνει το ανθρώπινο γένος σε βαρβαρότητα αδιανόητη».

Ακόμη, σημειώνει ότι η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί, για αυτό και έχουμε χρέος «να φράξουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο, για να μην πάνε χαμένες οι αμέτρητες θυσίες, για να τιμηθούν τα αμέτρητα θύματα».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας αναφέρει:

«Ποτέ ξανά» στις επεκτατικές βλέψεις και τις αχαλίνωτες κερδοσκοπικές επιδιώξεις των ισχυρών του κόσμου, σε βάρος της ζωής και της ευημερίας εκατομμυρίων πολιτών.

«Ποτέ ξανά» στην παραφροσύνη του φασισμού και του ρατσισμού, που ηττήθηκε ολοσχερώς σε όλα τα πεδία της σύγκρουσης, αλλά με φοβερό τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και ηθική κατάπτωση.

«Ποτέ ξανά» στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που αποτελούν πολύτιμο καταστάλαγμα της ανθρώπινης σοφίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Ρoή Ειδήσεων