ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Όχι σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

Χριστοφιλοπούλου: Όχι σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου με αφορμή το ασφαλιστικό και τις εργοδοτικές εισφορές που πρότεινε η κυβέρνηση να αυξηθούν.

«Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τους πολίτες δεν έχει όρια. Το τελευταίο σενάριο που διακινεί για το ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των αγροτών με στόχο δήθεν την διάσωση των χαμηλών συντάξεων. Ερωτώμενοι όμως οι υπουργοί της κυβέρνησης διαψεύδουν τον εαυτό τους λέγοντας ότι ούτε οι συντάξεις μέχρι 1000 ευρώ είναι εξασφαλισμένες», αναφέρει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει ότι είναι πρόσφατη η νομοθέτηση για την οριζόντια μείωση όλων, ανεξαιρέτως, των συντάξεων μέσω αύξησης των εισφορών για την υγεία.

«Δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι η περαιτέρω αύξηση των εισφορών θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Δεν συνειδητοποιεί ότι στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, που η ίδια προκάλεσε, ένα τέτοιο μέτρο θα επιφέρει αύξηση της ανεργίας, διόγκωση της αδήλωτης εργασίας και αύξηση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία;» διερωτάται, ενώ καλεί «την κυβέρνηση, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να σταματήσει την ανεύθυνη διακίνηση καταστροφικών σεναρίων».

Επίσης, ζητάει να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων και «να παρουσιάσει με θεσμικό και συγκροτημένο τρόπο την πρότασή της- που μέχρι σήμερα επιμελώς κρύβει πίσω από πορίσματα και διαρροές- και στη συνέχεια να ανοίξει τον εθνικό διάλογο για το ασφαλιστικό. Σε κάθε περίπτωση, βάση συζήτησης πρέπει να είναι ένα σύστημα που διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, χωρίς, όμως, να πνίγει τη χειμαζόμενη αγορά».