ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κιμ του Βαρουφάκη διαπραγματεύεται ακόμα με τους δανειστές

Ο Κιμ του Βαρουφάκη διαπραγματεύεται ακόμα με τους δανειστές

Ένας... φίλος από το κοντινό παρελθόν εθεάθη το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Χίλτον.

Εκπροσωπεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις κρίσιμες συζητήσεις με τους θεσμούς για ανακεφαλαιοποίηση και προαπαιτούμενα

Εκεί είχε προγραμματιστεί η σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ποιος ήταν όμως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος παρέμεινε στο υπουργείο και επί Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο κορεάτης Κιμ, πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και - από τότε - σταθερό μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, έχει αναλάβει ρόλο συντονισμού κυβέρνησης - τρόικας για την τελική σύνταξη των κειμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε δεχτεί αιχμηρή κριτική για τον Κορεάτη σύμβουλο του Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος αμειβόταν με πολύ καλό μισθό ενώ πηγαινοερχόταν στην Ευρώπη με πληρωμένα από την ελληνική κυβέρνηση εισιτήρια και μάλιστα σε... business class!

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Αθήνας - θεσμών

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή και αφορούν, πρώτον, το μίνι πολυνομοσχέδιο με τις διορθώσεις επί των προαπαιτούμενων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου που ζήτησε η τρόικα και, δεύτερον και κυριότερο, την τελική μορφή του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το συμπληρωματικό πολυνομοσχέδιο θα περιέχει ζητήματα που αφορούν στα ενεργειακά, την εξαίρεση της παράκτιας ζώνης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ και όλες τις διορθωτικές διατάξεις που ζήτησε η τρόικα από τα ορόσημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθεί ένα ακόμη μέρος από τα 48 προαπαιτούμενα που οδηγούν στην υποδόση των 2 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνησης «τρέχει» πλέον να προλάβει την προθεσμία του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου με στόχο να έχουν ψηφιστεί και τα δύο νομοσχέδια.

Ρoή Ειδήσεων