ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FT: Το βιογραφικό του Κυρ. Μητσοτάκη είναι μεγάλο και ουσιαστικό

FT: Το βιογραφικό του Κυρ. Μητσοτάκη είναι μεγάλο και ουσιαστικό

Ως τον πιο επιφανή από τους τέσσερις υποψήφιους για την ηγεσία της ΝΔ χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος Peter Spiegel στους Financial Times.

Σημειώνει παράλληλα ότι Βρυξέλλες και Βερολίνο παρακολουθούν στενά την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ και η εμπιστοσύνη τους προς τον Αλέξη Τσίπρα φθίνει διαρκώς καθώς εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, όσον αφορά το πρόγραμμα διάσωσης.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι «μερικοί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη...» και κάνει λόγο για σχεδόν "μοναχική μάχη" που έδωσε κατά της διαπλοκής στην Ελληνική δημόσια διοίκηση ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προσθέτει επιπλέον ότι για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που σθεναρά υπεραμύνονται την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, καθώς και ορισμένων απογοητευμένων βετεράνων των Βρυξελλών, «ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πλέον ικανός να διαδεχθεί τον κύριο Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να αποδυναμώσει την πανοπλία του κυρίου Τσίπρα».

Η Βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νέος και γοητευτικός όπως ο Αλέξης Τσίπρα αλλά σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό «το βιογραφικό του είναι μεγάλο και ουσιαστικό».

Στο ίδιο άρθρο υπάρχει και τοποθέτηση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναφέρει ότι για πρώτη φορά, τώρα που διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος, νοιώθει πραγματικά απελευθερωμένος.

«Υπάρχει μια άλλη πλευρά στην ζωή μου που πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος. Ξέρουν ότι είμαι ικανός. Ο κόσμος ξέρει ότι έχω κάνει καλές σπουδές. Θέλω όμως να καταλάβουν ότι έχω πάθος για όσα κάνω», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ρoή Ειδήσεων