ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Να μη χύσει ο λαός το αίμα του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Κουτσούμπας: Να μη χύσει ο λαός το αίμα του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

«Τα κόμματα προσπαθούν να αναπτύξουν την κοινή τους πάλη στον δρόμο της έκφρασης των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού», ανέφερε ο Γ. Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη

Ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του, σήμερα το απόγευμα, σε διεθνιστική εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιείται η 17η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, ανέφερε ότι τα κόμματα συναντώνται και προσπαθούν να αναπτύξουν την κοινή τους πάλη στον δρόμο της έκφρασης των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.

Υπογράμμισε την ανεκτίμητη αξία του προλεταριακού διεθνισμού, εξήρε τους πολύχρονους διεθνιστικούς δεσμούς μεταξύ ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας και τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης και των δύο κομμάτων.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι σε μια ιδιαίτερα εύφλεκτη περιοχή, οι αστικές τάξεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και άλλων χωρών «συνεργάζονται για να προωθήσουν τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα και παράλληλα ανταγωνίζονται για να κατακτήσουν νέες αγορές, να διαμορφώσουν νέους όρους με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους».
Επισήμανε ότι πλέον ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι στην περιοχή μας, ενώ οι εξελίξεις αναδεικνύουν τον κίνδυνο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής πολεμικής αναμέτρησης, επιβεβαιώνοντας ότι ο καπιταλισμός που διανύει το μονοπωλιακό, ιμπεριαλιστικό του στάδιο γίνεται συνεχώς πιο απειλητικός και επικίνδυνος για τους λαούς.

Επέρριψε μεγάλες ευθύνες στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας που συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πρόσθεσε ότι «σήμερα αποκτά μεγάλη σημασία το σύνθημα "ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία να μη χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των εκμεταλλευτών"».

«Η κάθε διαχειριστική εκδοχή, φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική, ακόμα κι όταν συνοδεύεται από "αριστερή" συνθηματολογία, ξεκινά από την ίδια αφετηρία και έχει το ίδιο τέλος. Όσο δεν αμφισβητείται η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, η όποια επιλογή οδηγεί μόνο στην διατήρηση της εξουσίας των μονοπωλίων, στην διαιώνιση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε: «Η κατάργηση της εκμετάλλευσης, η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η πραγματική λαϊκή κυριαρχία και η κατάκτηση νέων διεθνών σχέσεων υπέρ των λαών, προϋποθέτει την αλλαγή τάξης στην εξουσία, την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και το λαϊκό έλεγχο, την αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις».

Τονίζοντας ότι αυτός ο στόχος εκφράζει τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «σε αυτήν την κατεύθυνση δυναμώνουμε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης στις χώρες μας, συντονίζουμε τον κοινό μας αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τη νέα σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία» και κατέληξε στον χαιρετισμό του με τα λόγια του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές... Αυτόν τον σάπιο κόσμο, αυτό το πειρατικό θα το βουλιάξουμε. Θα το βουλιάξουμε που να σκάσει ο διάβολος και θα χτίσουμε έναν κόσμο λεύτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα».

Σχετικές ειδήσεις