ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Οι εταίροι να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει αποδεκτό ο κόσμος να χάνει τα σπίτια του

Παππάς: Οι εταίροι να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει αποδεκτό ο κόσμος να χάνει τα σπίτια του

Το θέμα της χαλάρωσης του προγράμματος απασχολεί έτσι κι αλλιώς την κυβέρνηση ανεξάρτητα από το προσφυγικό διαμηνύει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Καλεί τους εταίρους να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει αποδεκτό να χάνει ο κόσμος τα σπίτια του. Μια κατάρρευση της αγοράς κατοικίας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Ούτε των ιδιοκτητών ούτε των τραπεζών ούτε των εταίρων, επισημαίνει σε συνέντυεξή του στη Real News.

O N. Παππάς στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης τονίζοντας πως οι υπουργοί υπάρχουν για να κάνουν και όχι για να λένε, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τις συχνές εμφανίσεις τους στα κανάλια.

Επισημαίνει μάλιστα χαρακτηριστικά πως οι υπουργοί δεν θα κριθούν στο εξάμηνο από τον πρωθυπουργό αλλά θα κρίνονται καθημερινά και από τους πολίτες.

Χαρακτηρίζει ως αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων το να κατηγορείται η κυβέρνηση για σχέσεις με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και προφανώς άστοχη την κριτική που δέχεται περί υπερεξουσιών που διαθέτει στα Μέσα Ενημέρωσης.

Τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία. Εχει κυλήσει νερό στο αυλάκι και καθένας έχει βγάλει συμπεράσματα αναφέρει για την κριτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην αντικατάσταση της Λίνας Αλεξίου από το ΕΣΡ.

Να ολοκληρωθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ, για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αδειών, τόνισε συγκεκριμένα.

Στην ερώτηση εάν θα έχει επιτυχία το εγχείρημα του Γιάννη Βαρουφάκη απαντά με νόημα: "Για να κάνεις κόμμα πρέπει να μπορείς να μη λες διαρκώς ψέμματα σε φίλους, συντρόφους και αντιπάλους".

Ακολούθως ο υπουργός, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, λέει ότι οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα γίνει αποδεκτό ο κόσμος να χάνει τα σπίτια του. Θεωρούμε, συνεχίζει, ότι τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πλήττουν την κοινωνική συνοχή και επιβαρύνουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις