ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας εγκαινιάζει το ΚΕΘΕΑ στα Διαβατά

Ο Τσίπρας εγκαινιάζει το ΚΕΘΕΑ στα Διαβατά

Στις φυλακές των Διαβατών μεταβαίνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός για να εγκαινιάσει την πρότυπη μονάδα απεξάρτησης για τους κρατούμενους, στα Διαβατά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και η επίσκεψή του στο σωφρονιστικό κατάστημα είναι η πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού σε φυλακές.

Είναι η πρώτη μονάδα απεξάρτησης που θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, πρόκειται για τη Θεραπευτική Κοινότητα «ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, στα Διαβατά.

Η Θεραπευτική Κοινότητα «ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 84 άτομα, γεγονός που την καθιστά και το μεγαλύτερο πρόγραμμα απεξάρτησης διαμονής σε όλη τη χώρα. Τα πρώτα 12 μέλη έχουν ήδη εγκατασταθεί στον χώρο, ενώ συνολικά, περίπου 170 άτομα παρακολουθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στις φυλακές της Βόρειας Ελλάδας και ήδη αρκετά από αυτά έχουν υποβάλει αίτηση για τη μεταφορά τους στη νέα θεραπευτική κοινότητα στα Διαβατά.

Όσοι ολοκληρώνουν το πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» θα μπορούν να καταθέτουν αίτηση για πρόωρη αποφυλάκιση και ένταξη στο Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Αποφυλακισμένων στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι, η διώροφη πτέρυγα όπου λειτουργεί το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα από το ΚΕΘΕΑ και διαθέτει στο ισόγειο μαγειρεία, τραπεζαρία, αίθουσες συναντήσεων και αυτόνομο χώρο προαυλισμού και άθλησης, ενώ στον πρώτο όροφο έχουν διαμορφωθεί κελιά τριών ατόμων. Την ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου και την προετοιμασία των γευμάτων έχουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

Σχετικές ειδήσεις