ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Η Λέσβος ακάματος φρουρός των συνόρων Ελλάδας και ΕΕ

Παυλόπουλος: Η Λέσβος ακάματος φρουρός των συνόρων Ελλάδας και ΕΕ

Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λέσβου από τον τουρκικό ζυγό παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ακάματο φρουρό των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδεικνύεται η Λέσβος όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την παρέλαση για την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς, ενός μικρού χωριού στη βόρεια Λέσβο που βρέθηκε στο μάτι του προσφυγικού κυκλώνα.

Στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος έκανε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους τελευταίους μήνες με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια.

Η δήλωση του Προέδρου: «Σαν σήμερα, το 1912, η Λέσβος έλυνε, ύστερα από πέντε αιώνες δουλείας κι έχοντας πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, τα δεσμά του τουρκικού ζυγού. Έκτοτε κοσμεί τον εθνικό μας κορμό ποικιλοτρόπως, ιδίως δε ως προνομιακός κληρονόμος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ιωνίας.

» Αυτή την μεγάλη ιστορική και πολιτισμική παράδοση εξακολουθεί να υπηρετεί, κυρίως σήμερα, η Λέσβος. Η οποία, κατά την τρέχουσα εξαιρετικά κρίσιμη εθνική συγκυρία αναδεικνύεται, ταυτοχρόνως, ακοίμητος και ακάματος φρουρός των συνόρων της Ελλάδας και της ΕΕ, πρωτίστως όμως ιδανικός, μέχρις αυτοθυσίας, εκφραστής της Ειρήνης και υπερασπιστής του Ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του.»

Το απόγευμα ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς, του μικρού χωριού στη βόρεια Λέσβο που βρέθηκε στο μάτι του προσφυγικού κυκλώνα.

Καθ΄οδόν προς τη Σκάλα Συκαμνιάς θα επισκεφθεί το Μανταμάδο και το Μοναστήρι του εορτάζοντος Ταξιάρχη.

Σχετικές ειδήσεις