ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος προς Τσίπρα: Ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα;

Νικολόπουλος προς Τσίπρα: Ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα;

«Εξόχως ανησυχητικά» χαρακτήρισε τα όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι “αστείο” ένας πρώην υπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια να λέει πως τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ορισμένα από αυτά με παρουσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης) είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με κρατούμενους ποινικούς και αντιεξουσιαστές», πιστεύει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Υποστηρίζει παράλληλα, πως «επειδή τυχόν διασύνδεση κομματικών ή και κυβερνητικών στελεχών με την τρομοκρατία και το ποινικό έγκλημα, εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα», αυτό δεν μπορεί να περάσει στα… «ψιλά».

Ο Νίκος Νικολόπουλος εκτιμά πως: «Εκτός από την Δικαιοσύνη πρέπει να πάρει θέση και η Κυβέρνηση». Προς αυτήν την κατεύθυνση, κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του «να έρθει στη Βουλή, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις…»

Διαβάστε την Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου προς τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;

Άναυδοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες όλοι οι Έλληνες, απλοί Πολίτες και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού στη Βουλή των Ελλήνων, το πρωτοφανές και προκλητικό σήριαλ δηλώσεων, αποκαλύψεων και καταγγελιών του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Καθηγητή εγκληματολογίας, Γιάννη Πανούση.

Επειδή, ο Γιάννης Πανούσης, κατήγγειλε ευθέως ότι απειλείται η ζωή του από πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ανήκουν όμως σε εκείνους που προσχώρησαν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επειδή, ο ίδιος επεσήμανε ότι μέλη της κυβέρνησης ήταν από καιρό ενήμερα για τις καταγγελίες του.

Επειδή, επεσήμανε επίσης ότι, ορισμένες από τις απειλές εναντίον του, έγιναν εγγράφως και επωνύμως και, έτσι, έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Ρουμπάτη, ο οποίος είναι επίσης προ καιρού ενήμερος για την όλη υπόθεση.

Επειδή, ο Γιάννης Πανούσης, αποκάλυψε ακόμη ότι, την τελευταία απειλή κατά της ζωής του τη δέχτηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την προηγούμενη Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται ευθέως εναντίον του, παρότι δεν είναι τώρα υπουργός, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επειδή, μεταξύ άλλων, στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο κος Πανούσης δήλωσε ότι στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα, πολύ μάλιστα χρήμα και ότι ήταν και αυτή η πλευρά και δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα, ότι οι μίζες είναι μίζες και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς, ότι χρωστάει δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα, το πρώτο που τον έβαλε και το δεύτερο που δεν τον ξανάβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζει λέει ότι έτσι τον προστατεύει, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν κάνει αυτός για τέτοια πράγματα, δηλαδή να βλέπει να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και αυτός να λέει ότι δεν πειράζει, είμαι υπουργός.

Επειδή, πριν την κυβερνητική ανακοίνωση επί του πρωτοφανούς αυτού ζητήματος, ο Γιάννης Πανούσης είχε δηλώσει ότι τον προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν δέχτηκε ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και, συνεπώς, ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα επί των καταγγελιών ότι απειλείται η ζωή του.

Επειδή, η κυβερνητική ανακοίνωση επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, περιορίστηκε στη δήλωση ότι, οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κος Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη και ότι, η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κο Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα, επειδή οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου.

Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, φέρεται να επικοινώνησε με τον κο Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως, από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του και ο κος Πανούσης φέρεται να του απάντησε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό.

Επειδή, μετά τις ανωτέρω κυβερνητικές δηλώσεις, ο κος Πανούσης επανήλθε δηλώνοντας ότι χαίρεται που ο Πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων, τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν, όχι όμως με δική του ευθύνη και, ότι, μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα και για το λόγο αυτό ήθελε να το αποφύγει, αφήνοντας όμως σαφείς αιχμές προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι μπορεί τον ίδιο να τον βολεύει η εκκαθάριση του τοπίου.

Επειδή, ο κος Πανούσης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, προσήλθε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη και κατέθεσε κατά δήλωσή του στοιχεία και ονόματα, δηλώνοντας παράλληλα ότι κατά την άποψή του προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αυτό όμως θα το δει η δικαιοσύνη, ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και έτσι είναι η ώρα της Δικαιοσύνης και ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να στηρίξει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία από κάθε μορφή παρακράτους.

Επειδή, ο κος Πανούσης, έλαβε κλήση και από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με αφορμή τη συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που, μεταξύ άλλων, αφορά και σε ζητήματα ξεκάθαρης διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία.

Επειδή, ο κος Πανούσης κατά τη δεύτερη δημόσια δήλωσή του, μετά το ραντεβού του με την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου, επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ζήτησε -ούτε λίγο ούτε πολύ- να μην γίνουν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, γιατί υπάρχει περίπτωση με αυτές να συγκαλυφθεί η όποια διαφθορά δηλώνοντας επακριβώς τα ακόλουθα: «Μου ζητήθηκε να προσθέσω νέα στοιχεία στην έρευνα για το κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών, στο οποίο εμπλέκονται στελέχη του Λιμενικού, της ΕΥΠ, ίσως και της ΕΛ.ΑΣ. Αναμένεται πλέον η τελική εκδοχή της Δικαιοσύνης. Υπάρχει, θεωρώ και εκφράζω προσωπική άποψη, υπόγεια διασύνδεση ανάμεσα στη μία και στην άλλη υπόθεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Να αποφευχθεί η αίσθηση εντολής συγκάλυψης από πιθανές κρίσεις, που θα ήταν άστοχες. Δεν ανήκω πλέον στην Κυβέρνηση. Ο κος Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός και με τίμησε δύο φορές: Μία, που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που δεν με έβαλε για να με προστατεύσει».

Επειδή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, υποβάθμισε τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα απειλών αλλά δεν φοβάται και συνεχίζει τη δουλειά του ενώ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κου Πανούση, δήλωσε ότι, με βάση όσα διάβασε, δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει που είναι ο ισχυρισμός, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου ή το μυθιστόρημα και, ότι, θεωρεί ευτύχημα που ο κος Πανούσης ακολούθησε τη συμβουλή του πρωθυπουργού και απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη.

Επειδή, ακόμη, ο κος Παρασκευόπουλος, σχετικά με την περιβόητη έφοδο της Αστυνομίας σε φυλακές που προκάλεσε ρήξη ανάμεσα στον ίδιο και τον κο Πανούση στην προηγούμενη κυβέρνηση, δήλωσε ότι το περιστατικό είναι αληθινό, αλλά δεν είναι ακριβή όλα όσα αναφέρονται, ενώ η αλήθεια ήταν ότι σε μια ιστοσελίδα αναφέρθηκε ότι η Αστυνομία μπήκε στις φυλακές με τρόπο βίαιο και ενοχοποίησε και τον κ. Πανούση και τον ίδιο και, στη συνέχεια, επειδή ο κος Πανούσης έκανε μια δήλωση που έλεγε ότι δεν έδωσε αυτός την εντολή αλλά κάποιος που κρύβεται, ο κος Παρασκευόπουλος θεώρησε ότι τον φωτογράφιζε και απάντησε ότι αυτός δεν θα μπορούσε να δώσει εντολή στην Αστυνομία, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι μπορεί να γίνει επέμβαση σε φυλακές χωρίς να έχει γνώση ο υπουργός, καθώς σε έκτακτες περιπτώσεις δίνει την εντολή ο εισαγγελέας.

Επειδή, επίσης, ο κος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι δεν θέλει να πει λεπτομέρειες για το αν έγινε ή δεν έγινε η ανωτέρω έφοδος, επειδή υπάρχουν κάποια ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας για τα οποία η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ενημερώνει.

Επειδή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε ότι οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση είναι σοβαρές και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την δέουσα σοβαρότητα.

Επειδή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δήλωσε ότι, προσωπικά, θέλει να ξέρει αν υπηρετεί τρομοκράτες, ότι τον κ. Πανούση τον γνώρισε στην ΔΗΜΑΡ και γνωρίζει ότι είναι αξιόπιστος, ότι ήταν πρώτη επιλογή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ότι θέλει να ξέρει αν άθελα του βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τρομοκράτες.

Επειδή, τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Γιάννη Πανούση, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του, στο οποίο καταγράφει όσα έζησε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπό τη μορφή μυθιστορήματος, χωρίς ονόματα και διευθύνσεις.

Ερωτάται ο κος Πρωθυπουργός:

Αληθεύουν, ναι ή όχι, οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί της ύπαρξης τρομοκρατών που επιδιώκουν, μετά την πολιτική, και τη φυσική του εξόντωση;

Απειλήθηκε πραγματικά η ζωή του Γιάννη Πανούση ή πρόκειται, κατά τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, για μυθιστορηματικό σενάριο που μπορεί ίσως να αποσκοπεί ακόμη και στην προώθηση του νέου βιβλίου του, όπως δικαιολογημένα μετά όλα τα ανωτέρω διερωτάται η ιστοσελίδα του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ (kinima-ypervasi.blogspot.gr);

Αληθεύει ότι ο πρωθυπουργός, ο Διοικητής της ΕΥΠ και άλλα μέλη της κυβέρνησης ήταν προ καιρού σε γνώση των καταγγελιών αυτών του Γιάννη Πανούση και, παρά ταύτα, δεν έπραξαν το αυτονόητο, ζητώντας οι ίδιοι την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών;

Αληθεύει κε πρωθυπουργέ ότι η κυβέρνησή μας σιώπησε έως τώρα επί των καταγγελιών ότι απειλείται η ζωή του κου Πανούση, αφήνοντάς στον στην πράξη απροστάτευτο;

Τι πρέπει να υποθέσει ο Έλληνας Πολίτης όταν ακούει τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να καταγγέλλει ότι στην Αστυνομία υπάρχει χρήμα και, μάλιστα, πολύ, ότι υπάρχουν μίζες που δεν έχουν μάλιστα χρώμα και ότι ο κος Πανούσης δεν έκανε για υπουργός, επειδή δεν μπορούσε να βλέπει κάποιους να κλέβουν και να τα αρπάζουν ενώ, κατά τα λεγόμενα του κου Πανούση, οι άλλοι μπορούσαν, επειδή τους αρκούσε που ήταν ή που είναι ακόμη και σήμερα υπουργοί;

Τι πρέπει να υποθέσει ο Έλληνας Πολίτης όταν ακούει τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μιλάει για κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών, στα οποία εμπλέκονται στελέχη του Λιμενικού, της ΕΥΠ, ίσως και της ΕΛ.ΑΣ;

Υπάρχουν κε πρωθυπουργέ στην κυβέρνησή μας τέτοιοι υπουργοί και κρατικοί λειτουργοί που ανέχονται, καλύπτουν και ψηφίζουν τα πάντα για την καρέκλα;

Γνωρίζει ο κος πρωθυπουργός σε ποια πρόσωπα αναφέρεται ο κος Πανούσης όταν καταγγέλλει μαύρο χρήμα, μίζες, κλέφτες και διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., στο Λ.Σ. και στην Ε.Υ.Π.;

Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για όλες αυτές, τις πρωτοφανείς καταγγελίες του μέχρι πρότινος αρμόδιου υπουργού;

Αληθεύει κε πρωθυπουργέ ότι, κατά τα λεγόμενα του κου Πανούση, το ζήτημα είναι πολιτικό και ότι μπορεί να συνδέεται με εκκαθαρίσεις προσώπων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεστε μάλιστα ότι μπορεί να επιδιώκετε εσείς ο ίδιος;

Σε ποιόν αναφέρεται ο κος Πανούσης όταν δηλώνει ότι δεν έδωσε αυτός την εντολή, αλλά ότι κάποιος άλλος κρύβεται πίσω από την περιβόητη έφοδο της Αστυνομίας στις φυλακές, τη στιγμή που ο Υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν κρύβεται αυτός ο ίδιος, επικαλούμενος μάλιστα ότι αυτός δεν θα μπορούσε να δώσει εντολή στην αστυνομία και ότι, αντιθέτως, μπορεί να γίνει επέμβαση στις φυλακές χωρίς να έχει γνώση ο Υπουργός Δικαιοσύνης;

Ποιες είναι κε πρωθυπουργέ οι εξαιρετικές εκείνες περιπτώσεις των ζητημάτων εσωτερικής ασφάλειας, για τα οποία η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ενημερώνει;

Ποιά είναι κε πρωθυπουργέ τα καρκινώματα που δεν μπόρεσε να κάμψει η κυβέρνησή μας και ποιες οι καταγγελλόμενες από τον δικό σας Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μορφές παρακράτους, που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία;

Υπάρχουν ζητήματα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό Σώμα και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και, αν όχι, τότε γιατί ο κος Πανούσης κλήθηκε επί τούτου από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου;

Υπάρχουν κε Πρωθυπουργέ, κατά τα λεγόμενα του κου Πανούση, τρομοκράτες ή πρόσωπα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, εντός των τειχών της Κουμουνδούρου;

Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία του βουλευτή σας κου Μιχελογιαννάκη, που διερωτάται αν εν αγνοία του υπηρετεί ή βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τρομοκράτες;

Τι πρέπει να σκεφθεί για την προστασία της οικογένειάς του ο μέσος Έλληνας Πολίτης, όταν ακούει τον αρμόδιο για την προστασία του υπουργό να καταγγέλλει ότι ακόμη και αυτός δεν είναι σε θέση να προστατέψει τον ίδιο του τον εαυτό από τρομοκράτες, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, από το παρακράτος και τη διαφθορά της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ε.Υ.Π. και του Λ.Σ., την οποία μάλιστα καταγγέλλει ο ίδιος, έστω και κατόπιν εορτής;

Και τι πρέπει να απαντήσω σήμερα εγώ στους Πολίτες που, μετά και τις νέες αυτές πομπές του πολιτικού μας συστήματος, έχουν πλέον δικαίως απολέσει κάθε εμπιστοσύνη στους θεσμούς της Πολιτείας και στο κράτος δικαίου, και με ρωτούν αγανακτισμένοι, επί λέξει, «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα»;

Σχετικές ειδήσεις