ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος: Η πολιτεία οφείλει να μιλά με τους κρατούμενους

Παρασκευόπουλος: Η πολιτεία οφείλει να μιλά με τους κρατούμενους

Ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις καταγγελίες-αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, με νέες δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ναι μεν παραδέχεται επαφές με τρομοκράτες στις φυλακές, ξεκαθαρίζει ωστόσο πως η πολιτεία δεν εκβιάζεται.

Με συνέντευξη του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο Νίκος Παρασκευόπουλος κάνει σαφές πως: «Το να μιλούν με έναν κρατούμενο στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι θεμικτό».

Στα «απώνερα» των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεμβάνει με «πυροσβεστική» διάθεση εξηγώντας πως δεν υπάρχει ανθρώπινο ον που η Πολιτεία να μην του αναγνωρίζει την ανθρώπινη ιδιότητα ή να μην δέχεται να επικοινωνεί μαζί του. Διαχώρισε, βέβαια, πως άλλο είναι να γίνεται διαπραγμάτευση «με τη μορφή παζαριού –την οποία οφείλει το κράτος ποτέ να μην κάνει- κι άλλο να μιλήσει μαζί του για ένα θέμα που τον αφορά».

Τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος ότι «πάντα σε θεσμικό πλαίσιο το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να επικοινωνεί με κρατούμενους για να λυθούν ζητήματα».

Ερωτηθείς για το αν αυτή η «επικοινωνία» αφορά και με τρομοκράτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε πως: «Αλισβερίσι με τρομοκράτες δεν επιτρέπεται, αλλά αν από την συνομιλία μπορεί να σωθεί μια ζωή, τότε είναι θεμιτό». Για το αν θεωρεί πως οι καταδικασθέντες για την τρομοκρατία είναι πολιτικοί κρατούμενοι, ο Νίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε: «Ασφαλώς και όχι».

Σχετικές ειδήσεις