ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Τζιτζικώστας: Πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Στο Αγρίνιο μίλησε απόψε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Απόστολος Τζιτζικώστας στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της ανάπτυξης και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων.

Όσον φορά στην ανάπτυξη, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε πέντε άξονες, οι οποίοι όπως είπε, πρέπει να στηρίζονται σε διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό, που δεν θα βάζει εμπόδια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ακόμη, είπε πως πρέπει να γίνονται αποτελεσματικές και γρήγορες αδειοδοτήσεις, που δεν θα βάζουν εμπόδια στον επενδυτή και θα τον διευκολύνουν.

Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα γενναίο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, μέσω αποκρατικοποιήσεων, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Σχετικά με τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, γιατί όπως είπε, «δεν μπορεί να είναι τόσο σύντομη η αποσβεστική προθεσμία, ως προς την ποινική ευθύνη που φέρουν».

Ακόμη, ανέφερε πως πρέπει να θεσπιστούν χρονικά όρια ως προς τη θητεία του πρωθυπουργού, που όπως σημείωσε, δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα οκτώ χρόνια.
Επίσης, είπε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ενισχυμένες, όπως ανέφερε, τις αρμοδιότητές του στην εξωτερική πολιτική.

Ακόμη είπε, πως η εκλογή του Προέδρου πρέπει να γίνεται άμεσα από τους Έλληνες πολίτες, ώστε όπως πρόσθεσε, «να μην μπορεί κανείς πλέον να παίζει με τους θεσμούς και να εκβιάζει με τη διακοπή του κοινοβουλευτικού έργου».
Τέλος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί θα επισκεφτεί τον Γάλλο πρέσβη, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.