ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος Πολυτεχνείου – Φίλης: Επίκαιρα τα συνθήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 73

Επέτειος Πολυτεχνείου – Φίλης: Επίκαιρα τα συνθήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 73

Τα συνθήματα της εξέγερσηης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και η πραγμάτωσή τους απαιτεί συνεχή προσπάθεια, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 42 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο κ. Φίλης τόνισε: «Τα συνθήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, που εξέφραζαν τα αιτήματα του ελληνικού λαού εκείνη τη σκοτεινή περίοδο, μιλούσαν για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη» και παραμένουν επίκαιρα, ενώ η πραγμάτωσή τους απαιτεί συνεχή προσπάθεια και αγώνα της νέας γενιάς για μόρφωση, πολιτισμό και εργασία».

«Το μήνυμα που στέλνει ο Νοέμβρης του 1973 στη σημερινή νέα γενιά είναι πως μόνο με την ενεργητική συμμετοχή της μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και να χαραχθεί ένα ανθρώπινο και ελπιδοφόρο μέλλον» υπογράμμισε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι «ο εθνικός διάλογος για την παιδεία, για την πραγματοποίηση του οποίου έχουμε ήδη δεσμευτεί, αποτελεί το πρώτο βήμα για την ουσιαστική συμμετοχή των νέων, όπως και όλων των άλλων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, στα εκπαιδευτικά δρώμενα».

Καλεί δε τη νέα γενιά «να διεκδικήσει, μέσα από τη ρήξη και την ανατροπή του χρεοκοπημένου χθες, μία άλλη πορεία, που θα οδηγήσει τη χώρα σε πολυδιάστατη ανάπτυξη και ευημερία, για να πραγματώσουμε το όραμα μιας κοινωνίας της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Σχετικές ειδήσεις