ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις

Βούτσης: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε άμεση εμπλοκή στα όσα διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να μην στοχοποιηθεί». Αυτό δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (30/11/2015) από τα Χανιά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

«Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στη διεθνή συμπαράταξη κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο Ν. Βούτσης, ο οποίος ξεναγήθηκε στην ανακαινισμένη οικία του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Βρισκόμαστε στο “μάτι του κυκλώνα”. Η εμπλοκή της χώρας πρέπει να αποφευχθεί απολύτως, πέραν της αλληλεγγύης και της διεθνούς συμπαράταξης που γίνεται εναντίον αυτής της συγκεκριμένης βαρβαρότητας και τρομοκρατικής απειλής. Οι ενέργειες που οδηγούν σε άμεση εμπλοκή της χώρας και άρα παραπέρα στοχοποίηση πρέπει να αποφευχθούν. Αυτό είναι ένα δύσκολο μονοπάτι που πρέπει να το διαβούμε εδώ όπως και οι Κύπριοι το γνωρίζουν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Σχετικές ειδήσεις