ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταφίδης: Διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μπορεί να γίνει και στη Βουλή

Μηταφίδης: Διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μπορεί να γίνει και στη Βουλή

Η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν απαιτεί αναγκαστικά οικουμενικές λύσεις, αλλά μπορεί να γίνει και στη Βουλή, εκτιμά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αντί να δημαγωγούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο κ. Μηταφίδης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" του Κώστα Μπλιάτκα και σε ερώτηση αν απομακρύνεται το σενάριο διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, μετά την πρόσφατη αποτυχημένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, είπε: "Η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν απαιτεί οικουμενικές λύσεις. Μπορούν να το κάνουν αυτό και στη Βουλή. Κάθε φορά με ό,τι συμφωνούν θα ψηφίζουν με ό,τι διαφωνούν δεν θα ψηφίζουν".
Αναφερόμενος έμμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι αρνήθηκαν τρία χρόνια να πάρουν τη λίστα με τους φοροφυγάδες και ότι εφάρμοζαν πολιτική προστασίας της φοροδιαφυγής, ενώ -όπως είπε- από την άλλη δημαγωγούν και διαμαρτύρονται για τις δήθεν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. "Οι εγχώριοι εκπρόσωποι των δανειστών εξακολουθούν στην ίδια γραμμή. Τουλάχιστον να μην μας βάζουν τρικλοποδιές, να μην δημαγωγούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους" είπε ο κ. Μηταφίδης προσθέτοντας ότι τα κόμματα που συγκροτούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση εσχάτως έγιναν και αντιμνημονιακά.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με τα παραπάνω κόμματα, ο κ. Μηταφίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και επισήμανε ότι ισχυρό χαρτί για το ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η σταδιακή στροφή χωρών του νότου ενάντια στην πολιτική της λιτότητας. "Σε τι πράγμα θα συμφωνήσουμε όταν κάποιοι συμπεριφέρονται ως ταλιμπάν της αγοράς;" αναρωτήθηκε.

Σχετικές ειδήσεις