ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Ο «εκλεκτός» των δανειστών θα παραμείνει με... διεύρυνση

Αλέξης Τσίπρας: Ο «εκλεκτός» των δανειστών θα παραμείνει με... διεύρυνση

Στο πρόσωπό του οι δανειστές και η νομενκλατούρα των Βρυξελλών βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο.

Τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές, τον λεγόμενο «κασκαντέρ» που θα κάνει τα δύσκολα νούμερα, τη βρώμικη δουλειά... χωρίς να δυσανασχετεί και χωρίς να προβάλλει ιδιαίτερες αντιστάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόζει κατά γράμμα το σχέδιο του Βερολίνου και μάλιστα με μεγαλύτερη «επιτυχία» από ό,τι οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Συνεχίζει απτόητος την εσωτερική υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και ικανοποιεί στο ακέραιο τις ληστρικές απαιτήσεις των δανειστών:

-Ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες φορτώνοντας όλο το βάρος στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους βάζοντας ως υποθήκη την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων (βλέπε πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας).

-Φοροληστεύει τον ελληνικό λαό για να πληρώνει τους τόκους των δανείων και του χρέους που υπολογίζονται σε 18 δισεκατομμύρια κατ’ έτος!

- Συντρίβει κύριες και επικουρικές συντάξεις.

- Μεθοδεύει το ποσοστό αναπλήρωσης από το 80% με 35 έτη εργασίας να μειωθεί στο 48% και με 40 έτη εργασίας και παράλληλα απεργάζεται επανυπολογισμό όλων των συντάξεων με νέο μαθηματικό τύπο που θα οδηγεί σε νέα δραστική μείωσή τους, μετά από τις 12 διαδοχικές μειώσεις που έχουν περικόψει, ήδη, το ύψος των συντάξεων κατά 50%.

- Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αρπάζει τα αποθεματικά των Ταμείων για να πληρώνει το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους τοκογλύφους.

- Συντρίβει τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και επιβάλλει τον κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα.

- Συνεχίζει τη διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις εισφορές υγείας των συνταξιούχων.

Με τι αντάλλαγμα;

Με την πολιτική του επιβίωση, την οποία έχουν αναλάβει να διασφαλίσουν οι δανειστές.

Αυτός κοιμάται και η... τύχη του δουλεύει.

Και πιο συγκεκριμένα το «διευθυντήριο των Βρυξελλών» παλεύει με νύχια και με δόντια να τον κρατήσει στην εξουσία μέχρι να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα και η καταστροφή της χώρας.

Τα υπόλοιπα περί κέντρων που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση είναι «παραμύθια της Χαλιμάς» επί το λαϊκότερον. Ο κ. Τσίπρας έχει την πλήρη στήριξη των δανειστών και συγκεκριμένα του Βερολίνου και της Γαλλίας.

Μέχρι και «αποστάτες» θα του βρουν αν χρειαστεί. Άλλωστε, ακούγεται εντόνως τις τελευταίες ημέρες ότι θα βρεθούν να στηρίξουν τον Τσίπρα όχι μόνο βουλευτές από το χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και από το χώρο της ΝΔ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Ολάντ εξέφρασε στον Τσίπρα, δήθεν τη δυσφορία του για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει «επικίνδυνα» τη ΝΔ.

Ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι προγραμματικές συμφωνίες με άλλα κόμματα είναι αδύνατον να υπάρξουν, γι’ αυτό προχωρά σε αναζήτηση «προθύμων» και «αποστατών».

Ήδη εδώ και μέρες στο πολιτικό παρασκήνιο διεξάγεται ένας ανορθόδοξος πόλεμος για την εξεύρεση βουλευτών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. εξαργυρώνοντας μια θέση σε κάποιο υπουργείο ή μια θέση στη λίστα των επομένων εκλογών.

Όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα ο «πόλεμος» αυτός θα κορυφώνεται μέχρι να βρεθούν οι πρόθυμοι. «Αδύναμοι κρίκοι» υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Και στο ΠΑΣΟΚ, και στο Ποτάμι και στη ΝΔ.

Ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛ. έχει αρχίσει και διορίζει σωρηδόν πρώην Πασόκους σε θέσεις κλειδιά στον δημόσιο τομέα.
Την ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα παραπαίουν, ο Τσίπρας υπόσχεται μόνιμες θέσεις τετραετίας σε «βουλευτάκια» (κατά το ανθρωπάκια) που θα έδιναν τα πάντα για να συνεχίσουν να λαμβάνουν όσο μπορούν την βουλευτική αποζημίωση.

Σημειώστε ότι οι ζυμώσεις και οι εξελίξεις που θα λάβουν χώρα εντός των εορτών θα είναι ραγδαίες και καταλυτικές.

Άλλωστε, μέσα στις γιορτές θα έχουμε και την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ.

Θα έχουμε;

Σχετικές ειδήσεις