ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρεμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ από το «όχι σε όλα» έκανε κωλοτούμπα στο «ναι σε όλα»

Βαρεμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ από το «όχι σε όλα» έκανε κωλοτούμπα στο «ναι σε όλα»

Ευθύνες στο κυβερνητικό στρατόπεδο απέδωσε ο κ. Γιώργος Βαρεμένος για τη συζήτηση περί αποσταθεροποίησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια, όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Ο κ. Βαρεμένος μάλιστα περαιτέρω την κριτική του και προς το κυβερνητικό στρατόπεδο, λέγοντας: «Η εναλλαγή ρόλων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης απ’ το «ναι σε όλα» στο «όχι σε όλα» και τούμπαλιν διογκώνει την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, η οποία πλέον είναι οριακή» και να υποστηρίξει: «Χρειάζονται προτάσεις. Δεν πρόκειται για μετακύλιση κυβερνητικών ευθυνών, αλλά χρειάζονται προτάσεις από παντού. Και στη βάση αυτών των προτάσεων, στη βάση συνεκτικών πολιτικών, μπορεί να επιδιωχθούν συγκλίσεις στην επιδίωξη που πρότεινα προηγουμένως. Μόνο σε αυτήν τη βάση γίνεται, συνεκτικών πολιτικών με ένα πρόσημο κοινωνικοπολιτικό και όχι ευκαιριακές κατασκευές με βαρύγδουπους τίτλους εθνικούς, που οι κάπως παλαιότεροι από εμάς τους έχουμε ζήσει στο παρελθόν».

Όπως παραδέχθηκε το 2016 θα είναι «μια δύσκολη χρονιά για τους πολίτες», καθώς, όπως είπε, «τα πλατιά κοινωνικά στρώματα δοκιμάζονται από την υπερφορολόγηση».

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε πώς «Δεν είναι δυνατό ενάμιση μήνα σχεδόν μετά τις πρόσφατες εκλογές να τίθεται θέμα σε αυτήν εδώ τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας αν θα πέσει η κυβέρνηση, έστω και αν είναι η χώρα που, σε κάθε εκλογές, το βράδυ των αποτελεσμάτων συζητούσαμε για τις επόμενες. Και το γεγονός ότι από το στρατόπεδο το κυβερνητικό δόθηκε αφορμή για να διογκωθούν τέτοιες συζητήσεις κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Άλλο θέμα να πει κανείς "κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν βαριά μέτρα και ως εκ τούτου προκύπτει ανάγκη διεύρυνσης κοινωνικής και πολιτικής βάσης που θα στηρίξουν αυτά τα μέτρα". Άλλο το ένα και άλλο το άλλο»

Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , παραδέχθηκε ότι το 2016 «θα είναι δύσκολη χρονιά», που θα δοκιμάσει τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. «Δοκιμάζεται οριακά η φοροδοτική ικανότητα μεγάλων, πλατιών στρωμάτων του ελληνικού λαού. Η μεσαία τάξη, που κάποτε είχε να δώσει πολλά και όταν είχε να δώσει πολλά φοροδιέφευγε στα πλαίσια κυβερνητικών ενοχών και μιας γενικευμένης συνενοχής, τώρα συρρικνώνεται και ελαχιστοποιείται η φοροδοτική της ικανότητα και θα έλεγα ότι δοκιμάζεται και από την υπερφορολόγηση» τόνισε.

Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πολιτικές με «αριστερό πρόσημο», όπως είναι η αντιμετώπιση της ανεργία

Ρoή Ειδήσεων