ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Ο κ. Θεοχάρης να ζητήσει συγγνώμη για τον λαϊκισμό του

Τσακαλώτος: Ο κ. Θεοχάρης να ζητήσει συγγνώμη για τον λαϊκισμό του

Στην σφοδρή κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μιλώντας περί σκανδάλου» και «ξεπουλήματος», που θα αιτιολογούσε την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τελευταία αφορμή, κατά την σημερινή συνεδρίαση του Προϋπολογισμού, να απαντήσει ο υπουργός για το θέμα, δόθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιούργησε «ντεζαβαντάζ» για τους μετόχους με το να υποχρεώνει a priori τους πωλητές των μετοχών να αποδεχθούν οποιαδήποτε τιμής πώλησης.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, η κυβέρνηση είχε δύο «ακραίες» λύσεις για τις προνομιούχες μετοχές των τραπεζών, είτε να μετατραπούν στο μέσο όρο της τιμής των τελευταίων 12 μηνών ή να καθοριστεί η τιμή τους από τα βιβλία προσφοράς. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν επέλεξε καμία από τις δύο εναλλακτικές και αποφάσισε να μην μετατραπούν οι τιμές και η επιλογή αυτή, αποδείχτηκε πιο συμφέρουσα. Κάλεσε δε, τον κ. Θεοχάρη να «ζητήσει συγγνώμη για τον λαϊκισμό του».

Σχετικές ειδήσεις