ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2016 - Κουρουμπλής: Προανήγγειλε αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Προϋπολογισμός 2016 - Κουρουμπλής: Προανήγγειλε αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών καθώς και του μπόνους των 50 εδρών ανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε επίσης ότι θα γίνει απροκατάληπτοε διάλογο με την κοινωνία σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, «ώστε να πάμε συνολικά όλοι μαζί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό σε ένα Σύνταγμα που θα κατοχυρώνει τα ατομικά δικαιώματα, θα συγκρούεται με τις διακρίσεις, θα κατοχυρώνει το κοινωνικό κράτος, θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του πολίτη και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας, με αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς που θα κινητοποιεί τον πολίτη».

Ακόμη ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η κυβέρνηση θα «πάει και στον εκλογικό νόμο» και εκεί θα γίνει αντιληπτό ότι δεν έχει κανένα λόγο να υπηρετεί σκοπιμότητες, θέλει ένα εκλογικό νόμο πιο δίκαιο και θα τολμήσει αυτό που δεν τόλμησε κανείς, σημείωσε.

«Και δεν μιλάτε γι' αυτά. Τέσσερις φορές φέρατε στη Βουλή το σπάσιμο των Περιφερειών και ο από μηχανής θεός έπαιρνε πίσω τις διατάξεις. Δεν μιλάτε γι' αυτά. Στη Β' Αθηνών ήταν το μεγαλύτερο εκκολαπτήριο της διαφθοράς» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση.

Επίσης, μεταξύ των άλλων στόχων του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Κουρουμπλής εξήγγειλε την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης, την ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας και της διοικητικής διαδικασίας. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθούν μέχρι ευρώ όλες οι υποχρεώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ακόμη και τα παρακρατηθέντα.

Σχετικές ειδήσεις