ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2016: Μαινόμενος Μεϊμαράκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ (vid)

Προϋπολογισμός 2016: Μαινόμενος Μεϊμαράκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ (vid)

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφού αναφέρθηκε σε μία σειρά περικοπών καθώς και στους νέους φόρους, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απάτη!

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε κατά την διάρκεια της ομιλίας του πως: «Ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκαν σε ψέματα, σε μύθους και σε απάτη. Οι μύθοι καταρρέουν, η απάτη αποκαλύπτεται».

Μαινόμενος και για το θέμα της συνεργασίας: «Άλλο εθνική συνεννόηση την οποία ζητούσαμε πάντα, άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη και άλλο οικουμενική. Η συνεννόηση δεν γίνεται με κουτοπονηριές. Δεν υποκλέπτεται η συνεννόηση!»

Να τελειώνουν τα ψέματα, ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει σε αυτόν τον προϋπολογισμό ίχνος πολιτικής συνέπειας και κοινωνικής ευαισθησίας;»

Στόχευσε σε δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό του 2016: τους νέους φόρους παντού και τις περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.

«Έγινε η νεοφιλελεύθερη ανάλγητη αριστερά!»

Υποστήριξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Ο προϋπολογισμός αυτός αποδεικνύει ότι γίνατε πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς! Το μνημόνιο που υπογράψατε είχε κρυφές ουρές! Τώρα τι κάνετε; Τετρακόσια εκατομμύρια κόψατε από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και δεν σταματάτε. Συνεχίζετε τα αντικοινωνικά κυνικά σχέδια… πάτε να φορτώσετε αλλού τις δικές σας ευθύνες. Έχετε το θράσος να ζητάτε συναίνεση από την αντιπολίτευση. Εναντίον ποιων; Των συνταξιούχων

Κατέληξε λέγοντας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Φέρνετε στην Βουλή έναν προϋπολογισμό λεηλασίας, δεν θα τον ψηφίσουμε»!

Σχετικές ειδήσεις