ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2016 - Παππάς: Να υπάρξει ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση (vid)

Προϋπολογισμός 2016 - Παππάς: Να υπάρξει ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση (vid)

Τη συναίνεση της ΝΔ για να υπάρξει ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.

Όπως τόνισε, πέρασε 1,5 μήνας από την ψήφιση του νόμου και το θέμα δεν προχώρησε. « Ελπίζουμε και στη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει κανένα κόμμα της Βουλής να παίξει το παιχνίδι συμφερόντων», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς είπε στη ΝΔ ότι δεν πρέπει «να πέσει στην εύκολη κατηφόρα της "αριστερής παρένθεσης". Έχετε στρατηγικό πρόβλημα. Οικοδομήσατε την εικόνα ότι είστε η παράταξη που κρατά την χώρα στην Ευρώπη και εμείς θα τον βγάζαμε. Χρειάζεστε νέο στρατηγικό όραμα» συμπλήρωσε.

Για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι «θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τους συνταξιούχους, ακόμη και μόνοι μας αν εσείς δεν συναινέσετε».

Κατηγόρησε δεν την αξιωματική αντιπολίτευση για εθισμό στην λογική των αλλεπάλληλων περικοπών. «Έχει κάνει 11 κύματα περικοπών και τώρα βρίσκουμε άρνηση όταν ζητάμε προτάσεις».

«Θα σταματήσουμε την καταστροφή. Μην κάνετε ότι ξεχνάτε πως μεσολάβησαν εκλογές. Βεβαίως δεν καταφέραμε όσα θέλαμε. Αλλά βάλαμε τον εαυτό μας στην κρίση του λαού», είπε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας αυξήθηκε το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών κατά 4,8%.

Σχετικές ειδήσεις