ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάιμπερτ για δημοσίευμα Die Welt: Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση

Ζάιμπερτ για δημοσίευμα Die Welt: Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt, που ήθελε την γερμανική πρεσβεία της Αθήνας να έχει υποβάλει έκθεση στην οποία περιγράφει την Ελλάδα ως «ακυβέρνητο καράβι», ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έσπευσε σήμερα, Δευτέρα (07/12/2015) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν.

«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ό,τι έχουμε να συζητήσουμε με την χώρα, το συζητούμε με την κυβέρνηση της χώρας και τους συνεργάτες της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάιμπερτ.

Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι δεν έχει υπόψη του την εν λόγω έκθεση, αλλά και ότι δεν θα έκανε αναφορά σε εσωτερικές εκθέσεις.

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έκαναν πάντως λόγο, για την καλή σχέση και την τακτική επικοινωνία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν το Βερολίνο είναι ικανοποιημένο από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε: «Δεν θα κάνω εδώ κάποια εσωπολιτική αξιολόγηση. Κατά τα άλλα, το θέμα δεν είναι να είναι ευχαριστημένο κάποιο από τα κράτη-μέλη, αλλά οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας συνολικά. Αυτο συζητείται τακτικά, γι' αυτό υπάρχουν οι θεσμοί, γι' αυτό υπάρχει το Eurogroup. Δεν κάνουμε εδώ διμερείς αξιολογήσεις».

Σχετικές ειδήσεις