ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: O ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει μια νέα «σφαγή» του λαού

Κουτσούμπας: O ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει μια νέα «σφαγή» του λαού

«O Πρωθυπουργός μέσω της συναίνεσης επιδιώκει τη στήριξη του λαού στη δική του «σφαγή», τόνισεο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 97 ετών από την ίδρυση τουΚΚΕ.

Όπως εξήγησε, ως σφαγή περιγράφεται η διατήρηση όλων των μνημονιακών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η κλιμάκωση της φοροεπιδρομής, η μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και η αύξηση του ΦΠΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ετοιμάζει τη νέα σφαγή στο κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα, με σαρωτικές ανατροπές, άγριο τσεκούρι στις συντάξεις και αντικατάστασή τους από ένα επίδομα πτωχοκομείου που την ονομάζει εθνική σύνταξη, συμπίεση των παροχών στο ελάχιστο μέσω της ενοποίησης των ταμείων και της προς τα κάτω εξίσωσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, γιατί ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΚΚΕ.

Όσον αφορά στη Ν.Δ., ο κ. Κουτσούμπας αναγνώρισε ότι δυσκολεύεται να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της γιατί στο εσωτερικό της υπάρχει μία διαπάλη για το ιδεολογικό – πολιτικό της στίγμα.

Για το ΠΑΣΟΚ, διαπίστωσε ότι προσπαθεί να καλύψει τον λεγόμενο κεντροαριστερό χώρο, ενώ σχετικά με το Ποτάμι ανέφερε ότι «κινείται χωρίς πυξίδα, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Σχετικές ειδήσεις