ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Φταίει ο... ΦΠΑ για την αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ

Σπίρτζης: Φταίει ο... ΦΠΑ για την αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ

Τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση για αύξηση του κομίστρου στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα επιχείρησε να διασκεδάσει σήμερα, Δευτέρα (14/12/2015) ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι η διάρκεια του εισιτηρίου αυξάνεται στα 90 λεπτά, ενώ παραμένει ίδια η τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο Χ. Σπίρτζης είπε: «Τα εισιτήρια, παρότι αυξάνονται, λόγω του ΦΠΑ και όχι γιατί αυξάνουμε τα εισιτήρια -άρα το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών- μένει σταθερή η κάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος που πηγαίνει στο μεροκάματό του, μένει ανέγγιχτη η πρόβλεψη που είχαμε κάνει για τη μετακίνηση των ανέργων δωρεάν. Και αυτό είναι σωστό».

«Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι ενώ ανεβαίνει λόγω του ΦΠΑ, θα αυξηθεί και ο χρόνος, θα επανέλθουμε εκεί που ήταν το εισιτήριο πριν μειωθεί, όπου μειώθηκε και ο χρόνος, βέβαια. Με αυτό το άλλοθι μειώθηκε ο χρόνος και μειώθηκε και το εισιτήριο. Και τώρα δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου, είναι ο ΦΠΑ», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις