ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να φορολογηθεί ο παράνομος τζόγος ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τριανταφυλλίδης

Να φορολογηθεί ο παράνομος τζόγος ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τριανταφυλλίδης

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ζητώντας την φορολόγηση του παράνομου τζόγου και του παράνομου ηλεκτρονικού στοιχήματος.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης θα απαντηθεί την προσεχή Δευτέρα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξθιάδη.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

  • πώς σχεδιάζει η Πολιτεία να αντιμετωπίσει άμεσα (στόχοι, μέσα, επιδιωκόμενος σκοπός) τον παράνομο τζόγο ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επομένως να εισφέρει πολλαπλάσια έσοδα στο Δημόσιο Ταμείο;
  • πώς σχεδιάζει να κινητοποιήσει την αρμόδια αρχή (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) και με ποια μέσα σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις παράνομες διαδικτυακές εταιρείες ηλεκτρονικού τζόγου;

«Το νομικό πλαίσιο γύρω από τις εταιρείες – παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού τζόγου παραμένει ασαφές, κατασκευάζοντας «παράθυρα παρανομίας» και αποφυγής της φορολόγησής τους», σημειώνει ο Αλ. Τριανταφυλλίδης και προσθέτει ότι «το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το νομοθετικό κενό γύρω από το μεταβατικό καθεστώς επέτρεψε στις εταιρείες αυτές να παραχωρούν το προνόμιο αποκλειστικής διάθεσης των υπηρεσιών (franchising) σε άλλες εταιρείες, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η καταγραφή και ο έλεγχος των νέων εταιρειών.

«Έτσι, με βάση τις εκτιμήσεις της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π), ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα εκτιμάται στα 5,5 δισ. ευρώ το χρόνο, αντίστοιχος και ισόποσος του νόμιμου τζόγου. Αυτό σημαίνει ότι 5,5 δισ. ευρώ, σε καιρούς χαλεπούς και μεγάλης οικονομικής αιμορραγίας για τον λαό μας, μένουν εκτός φορολογικής ύλης, με συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα κρατικά ταμεία. Ο αναποτελεσματικός έλεγχος διεξαγωγής τυχερών παιγνίων καθώς και η τεράστια απώλεια δημοσίων εσόδων εγείρει μέγα ζήτημα επείγουσας αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου».

Σχετικές ειδήσεις