ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή λαού: Απαγόρευσαν την είσοδο σε ΑμΕΑ λόγω... Τσίπρα!

Οργή λαού: Απαγόρευσαν την είσοδο σε ΑμΕΑ λόγω... Τσίπρα!

Πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας με πάνοπλους αστυνομικούς και αποκλεισμό του αερολιμένα Χίου «Όμηρος» επιβλήθηκαν από την αστυνομία εν αναμονή της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα στο νησί.

«Λουκέτο» στο αεροδρόμιο της Χίου επειδή θα ερχόταν ο πρωθυπουργός – «Αστακός» το νησί για να μην τον πλησιάσουν οι πολίτες - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πριν ένα χρόνο η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα ήταν στα ύψη και όλοι στήριζαν τις ελπίδες τους επάνω του. Ένα χρόνο μετά η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Το... προσκύνημα των μνημονιακών πολιτικών έχει εξοργίσει τους πολίτες που σε κάθε ευκαιρία επιτίθενται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Χίο προκειμένου να ενημερωθεί για το προσφυγικό ζήτημα. Από χθες, Τρίτη το απόγευμα το νησί της Χίου ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη.

Η αστυνομία του νησιού προετοιμάστηκε για την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού που ένα χρόνο πριν θα γινόταν δεκτός με ενθουσιασμό.

Από νωρίς το μεσημέρι αποκλείστηκαν με λουκέτα οι δύο είσοδοι του αερολιμένα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν δικαίωμα να εισέλθουν σε αυτόν, κάτι που δημιούργησε εντάσεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων πολιτών και αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μάλιστα απαγόρευσαν την είσοδο ακόμα και σε άτομο με Ειδικές Ανάγκες που αδυνατούσε να φτάσει πεζός στο χώρο του αεροδρομίου.

Τέτοια μέτρα ασφαλείας δεν είχαμε δει ούτε επί Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι, το αεροδρόμιο θα ανοίξει εκ νέου την προγραμματισμένη ώρα άφιξης των αεροσκαφών ενώ μέχρι εκείνη την ώρα θα παραμείνει κλειστό.

Η ισχυρή αστυνομική παρουσία ήρθε ως αποτέλεσμα των τεσσάρων προγραμματισμένων κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού διαμαρτυρόμενοι για σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και για «την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα».

Σχετικές ειδήσεις