ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Ίσως και να είναι ο μόνος αισιόδοξος πολίτης αυτής της χώρας…

Αλέξης Τσίπρας: Ίσως και να είναι ο μόνος αισιόδοξος πολίτης αυτής της χώρας…

Μετά από έξι χρόνια κρίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως το 2016 θα είναι η χρονιά της «επιστροφής». Δηλώνει αισιόδοξος και προειδοποιεί πως η κυβέρνηση δεν θα… υποκύψει σε παράλογες και άδικες απαιτήσεις.

Σε πελάγη αισιοδοξίας πλέει από τις πρώτες ώρες του 2016 –ή τουλάχιστον έτσι θέλει να δείχνει – ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

‘Εχοντας μπροστά του ένα δύσκολο –αν όχι εφιαλτικό εξάμηνο – εκείνος δηλώνει ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα το ψηφίσουν περισσότεροι από 153 βουλευτές!!!

Μεταξύ άλλων, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews, ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης και άλλα σενάρια «αριστερής παρένθεσης που προωθούνται από την εγχώρια ολιγαρχία και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα» καθώς έχουν «διαψευστεί στο παρελθόν και θα διαψευστούν και στο μέλλον», όπως είπε.

Για το «δυστύχημα»…

Το δυστύχημα κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι το γεγονός πως «δεν έχουμε αξιόπιστους συνομιλητές στο Κέντρο». Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι πως «παραμένουν περισσότερο εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη αντικυβερνητική καταγγελία» ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται «σε διαρκή διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά».

Σε ότι αφορά στο θέμα συνεργασίας με τον Βασίλη Λεβέντη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «αστεία συζήτηση». Συγκεκριμένα είπε: «Με διασκεδάζει, δεν μπορώ να πω, αλλά θα προτιμούσα να μη συμμετέχω στη συντήρηση μιας άνευ αντικειμένου συζήτησης».

Για τον ανασχηματισμό…

«Οι ανασχηματισμοί, όπως ξέρετε καλά, δεν προαναγγέλλονται. Ούτε αποτελούν απειλή», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Για τις «κόκκινες» γραμμές στα «κόκκινα» δάνεια

«Η δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι τα στεγαστικά δάνεια που εμπίπτουν στους όρους προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα προστατευθούν από τις συνήθως κυνικές διαθέσεις της αγοράς. Για τους μικρούς και τους μεσαίους θα δώσουμε μάχη και θα τους προστατεύσουμε. Δεν έχουμε την ίδια αγωνία, ομολογώ, για αυτούς που έπαιρναν για χρόνια θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες και εμφανίζουν δήθεν ζημιογόνους απολογισμούς, ενώ εκκαθαρίζουν τα κέρδη τους με offshore στο εξωτερικό. Το ρυθμιστικό πλαίσιο, λοιπόν, θα είναι και αυστηρό και δίκαιο»

Σχετικές ειδήσεις