ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «συνεργασία» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ξεκινά από το ΕΣΡ

Η «συνεργασία» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ξεκινά από το ΕΣΡ

Παρά τις δήθεν αντιπολιτευτικές «κορώνες» και την επικοινωνιακή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο παρασκήνιο υπάρχει υπόγεια συνεννόηση των δύο κομμάτων σε όλα τα επίπεδα, αρχής γενομένης από τη σύνθεση του νέου ΕΣΡ όπου Κουμουνδούρου και Συγγρού θα μοιράσουν τις θέσεις στην ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ποια τα ονόματα των νέων μελών του ΕΣΡ - Στην τελική ευθεία η νέα σύνθεση – Με ποιους συνομιλεί η κυβέρνηση

Όλα δείχνουν ότι στις επόμενες μέρες θα τελειώσει η πολύπαθη υπόθεση της συγκρότησης του ΕΣΡ υπό τη νέα του σύνθεση, μια ιστορία που εκκρεμεί εδώ και μήνες λόγω της αδυναμίας να βρεθεί η απαιτούμενη απ’ το νόμο πλειοψηφία των 4/5 της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Υπενθυμίζεται, πως η συγκρότηση του ΕΣΡ είναι απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησης του νέου νόμου για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, αφού το ΕΣΡ πρέπει να εισηγηθεί (και για τον αριθμό των συχνοτήτων και για την τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού).

Οι τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία της κυβέρνησης με τη Ν.Δ., γίνονται συζητήσεις και με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ τα κόμματα έχουν στη διάθεσή τους λίστα ονομάτων που προτείνει η κυβέρνηση και τα οποία ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, σε μια ένδειξη συναινετική, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της αναγκαίας αυξημένης πλειοψηφίας.

Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης έχει συζητήσει με τον αντιπρόεδρο Νικ. Κακλαμάνη, αλλά και με τους Β. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς επίσης και με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Και όλα δείχνουν, ότι αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. (την επόμενη Κυριακή) θα αρχίσουν οι διαδικασίες έγκρισης των μελών του νέου ΕΣΡ.

Να προσθέσουμε, ότι σχετικές συζητήσεις κάνει παρασκηνιακά και ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, πως για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ προορίζεται ο καθηγητής Λαοκράτης Βάσσης (προσκείμενος στο ΣΥΡΙΖΑ), ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Ροδ. Μορώνης (προσκείμενος στη Ν.Δ.) ο οποίος έχει θητεύσει και παλιότερα στο ΕΣΡ, ενώ ήταν εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης της κυρίας Θάνου.

Επίσης προτείνονται (υπάρχουν στη σχετική λίστα που προτείνει η κυβέρνηση) και άλλα πρόσωπα που μπορεί να γίνουν αποδεκτά απ’ τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Σχετικές ειδήσεις