ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα... βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ

Τα... βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ

Προς οριστική λύση βαίνει η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ αφού οι πληροφορίες αναφέρουν οτι βρέθηκε η απαιτούμενη συνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση του ΕΣΡ το οποίο θα εισηγείται για τις άδειες.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ - Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι σε κρίσιμη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί απ’ την κυβέρνηση η επίλυση της εκκρεμότητας με τη συγκρότηση του ΕΣΡ με νέα μέλη, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται απ’ το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Ν. Παππάς, Χρ. Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λ. Κρέτσος, καθώς και στελέχη του Μαξίμου.

Κατά τις πληροφορίες μας, δεν θα αλλάξει η διάταξη του νόμου η οποία προβλέπει ότι τόσο για τον αριθμό των συχνοτήτων όσο και για την τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις άδειες εισηγείται το ΕΣΡ και αποφασίζει ο αρμόδιος υπουργός.

Θα παραμείνει ως έχει.

Θέμα αλλαγής της σχετικής διάταξης είχε τεθεί επειδή υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες προκειμένου να εξευρεθεί η πλειοψηφία των 4/5 της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να εγκριθούν τα νέα μέλη του ΕΣΡ, όπως ορίζει ο ιδρυτικός νόμος γι’ αυτή την Ανεξάρτητη Αρχή.

Ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι βρέθηκε λύση συναινετική και ως εκ τούτου η αρμοδιότητα εισήγησης θα παραμείνει στο ΕΣΡ, άλλωστε τυχόν μεταφορά της σε άλλο φορέα θα είχε νομικά ζητήματα.

Συνεπώς τις επόμενες μέρες αναμένεται η συγκρότηση του ΕΣΡ υπό τη νέα του σύνθεση.

Αμέσως μετά, όπως τόνισε στο Newsbomb.gr κυβερνητικό στέλεχος, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης, δηλαδή απόφασης για τον αριθμό των αδειών πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας και τιμών εκκίνησης του διαγωνισμού για τις άδειες.

Κάτι που αναμένεται να αλλάξει τον τηλεοπτικό χάρτη, όπως τον ξέραμε μέχρι τώρα…

Σχετικές ειδήσεις