ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα δώσουμε πολιτική μάχη για τις θέσεις μας

Τσίπρας: Θα δώσουμε πολιτική μάχη για τις θέσεις μας

Έλεος Αλέξη, μην διαπραγματευτείς και για το ασφαλιστικό. Τα έχεις υπογράψει ήδη

Έτοιμος για μια ακόμα «μάχη» με τους δανειστές δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ενημέρωση που έλαβε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τυην εκτίμηση ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός παίζει με τη νοημοσύνη των Ελλήνων, αφού οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ασφαλιστικό είναι ήδη συμφωνημένες με τους δανειστές και φέρουν την υπογραφή του.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει βάρβαρες ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους και οδηγούν στην ανέχεια τους συνταξιούχους. Επομένως, κ. Τσίπρα μην «σκοτώνεστε» να δώσετε και άλλες μάχες για την υπεράσπιση των Ελλήνων. Η υπογραφή σας στα μνημόνια μας έχει δώσει ήδη τη χαριστική βολή. Ας μην κρυβόσαστε πίσω από το δάχτυλό σας...

Σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες, σύμφωνα με κομματικές πηγές, δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα «κόκκινα δάνεια», αλλά αφορούν «σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο».

Οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνεδρίαση της Π.Γ έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις δυσμενείς επιπτώσεις της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ(TTIP) σε διάφορους τομείς: στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, την αγροτική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ.

Αποφασίστηκε επίσης ότι, στο επόμενο διάστημα, το κόμμα θα αναλάβει συναφείς πρωτοβουλίες σε επίπεδο κινήματος, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις