ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ασφαλιστικό: Στα χέρια των Θεσμών η πρόταση της κυβέρνησης

Νέο ασφαλιστικό: Στα χέρια των Θεσμών η πρόταση της κυβέρνησης

Στους δανειστές έχει δοθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, «δεν θα υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις» και θα «εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα». Πρόσθεσε δε ότι η εθνική σύνταξη θα προστατεύει το εισόδημα με δίκαιο τρόπο.

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με εθνικούς όρους. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν θα είναι παρατηρητής.

«Εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό, ανέφερε ότι θεωρεί θέμα ταυτότητας της Ε.Ε. το κοινωνικό κράτος. Θα αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο που μπορεί», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την κυβερνητική πλειοψηφία κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου απάντησε «Σε ό,τι αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου, είπε ότι η ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά ψήφος εμπιστοσύνης στις νέες γενιές».

Τόνισε δε ότι μετά από 11 μειώσεις στις συντάξεις, οι συνταξιούχοι φοβούνται και νέες μειώσεις, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι φοβούνται ότι δεν θα πάρουν καν σύνταξη και συμπλήρωσε ότι όταν λείπει η ελπίδα καταργείται το νόημα και η ουσία του ασφαλιστικού.

Σχετικές ειδήσεις