ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία Μουζάλα: Κίνδυνος να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα!

Ομολογία Μουζάλα: Κίνδυνος να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ένας στους δύο που επιχειρεί να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας από την Τουρκία, είναι μετανάστης και όχι πρόσφυγας.

Αυτό δήλωσε –μεταξύ άλλων - κατά την διάρκεια συνέντευξή τους στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ισχυρίστηκε δε πως πριν από δύο μήνες, η αναλογία ήταν 80% πρόσφυγες και 20% μετανάστες.

Μάλιστα, ο Γιάννης Μουζάλας δεν απέκλεισε την πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα για όλους και να εγκλωβιστούν χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας μετά την αλλαγή στάσης της ΕΕ.

«Η φυσική ροή των πραγμάτων είναι να εγκλωβιστεί ένας διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων στην Ελλάδα της τάξης των μερικών δεκάδων χιλιάδων. Όταν κλείσουν τα σύνορα και φτάσει το μήνυμα στο Μαρόκο ότι δεν περνούν στην Ευρώπη αλλά κρατούνται και επαναπατρίζονται τότε η ροή θα σταματήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε τις δυνατότητες που υπάρχουν. Να ζητήσουν άσυλο, επαναπατρισμό ή να προχωρήσει η διαδικασία αναγκαστικού επαναπατρισμού (αυτό δεν μπορεί να γίνει για όλες τις περιπτώσεις).

Για το τι συμβαίνει με τα δουλεμπορικά κυκλώματα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, ο Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Δεν έχει πρακτική απόδειξη ότι η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τους δουλεμπόρους».

Σχετικές ειδήσεις