ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριανταφυλλίδης: Παραποιήθηκαν οι απόψεις μου περί επιβολής διδάκτρων στο δημόσιο σχολείο

Τριανταφυλλίδης: Παραποιήθηκαν οι απόψεις μου περί επιβολής διδάκτρων στο δημόσιο σχολείο

Για «παραποίηση» των απόψεών του έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος σε άρθρο του στην «Αυγή» έκανε αναφορά σε επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία.

Μετά το κύμα αντιδράσεων που πυροδότησε το επίμαχο άρθρο αλλά και το «άδειασμά» του από το κόμμα, ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε λόγο για «παραποίηση και διαστροφή των απόψεών του».

Ζήτησε δε «να σταματήσει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός».

Όπως είπε πουθενά στο κείμενό του δεν υπάρχει ο όρος δίδακτρα: «Χρησιμοποιώ τη φράση συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με αναφορά σε συγκεκριμένο παράδειγμα. Αν το παράδειγμα που χρησιμοποιώ, για να υποδηλώσω με σαφήνεια την ενισχυτική διδασκαλία, δεν είναι το ενδεδειγμένο, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, εντός του οποίου αρθρογράφησα, αναμένω τον αντίλογο», συμπλήρωσε.

«Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον σκοπό, ο οποίος, ενώ καταγράφεται στο άρθρο, αποσιωπήθηκε. Ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Το ολοήμερο δημόσιο σχολείο (5 μέρες επί 8 ώρες) να απορροφήσει και να υπερβεί τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή, με εξοικονόμηση πόρων για τη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν θα αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια, γλώσσες και ιδιαίτερα» πρόσθεσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Σχετικές ειδήσεις