ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό: Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση

Ασφαλιστικό: Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση

Πυρ κατά ριπάς δέχεται η κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό, καθώς επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται στα «κάγκελα» για το ασφαλιστικό, οι βουλευτές του κόμματος χρειάζονται «ψυχολογικό» μασάζ για να πειστούν, ενώ το ΔΝΤ θέλει κι άλλο «αίμα».

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – «ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣΑΖ» ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

Η κλεψύδρα έχει …γυρίσει ανάποδα για τις 25 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το ασφαλιστικό.

Μέχρι τότε, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμες ημερομηνίες, κατά τις οποίες θα πρέπει να «αντιμετωπίσει» την αγανάκτηση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τις ρυθμίσεις αλλά τους εκπροσώπους των δανειστών που δεν είναι ευχαριστημένοι με την πρόταση της κυβέρνησης και ζητούν περαιτέρω περικοπές.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν να έχει κατατεθεί στη Βουλή ως και τις 15 Ιανουαρίου, εντούτοις τελικά ο προγραμματισμός μετατίθεται για αργότερα.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση κλιμακίου του υπουργείου Εργασίας με εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών. Υπενθυμίζεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να αντιμετωπίσουν πρόταση «ηλεκτροσόκ» με επιβάρυνση 20% για τον κλάδο κύριας σύνταξης.

Ακολουθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με τον κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.

Επίσης βρεθεί ενώπιος ενωπίω και με τον «σκληρό» υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ταυτόχρονα εκκρεμεί η αναβληθείσα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πειστεί και το κόμμα για τα σκληρά μέτρα του ασφαλιστικού

Τέλος, την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο με αφορμή τον ένα χρόνο από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τις οποίες αναδείχθηκε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις