ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

Με το βλέμμα στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

Με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στον «αέρα» από τις πιέσεις των δανειστών για περισσότερα στοιχεία και την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος να εκκρεμεί, το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει το βλέμμα του στο Νταβός, όπου θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επόμενη βδομάδα, πραγματοποιώντας κρίσιμες συναντήσεις με διάφορους αξιωματούχους, που ίσως κρίνουν την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με τον κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το MEGA, ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει ένα σύντομο «τετ-α-τετ» με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω και με τον «σκληρό» υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε σε στρογγυλό τραπέζι.

Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τους Νίκο Αναστασιάδη και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το Βερολίνο συνεχίζει να πιέζει για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει θέσει αυστηρές προϋποθέσεις.

Εκτός από ισχυρή δημοσιονομική προσαρμογή και γενναία ελάφρυνση του χρέους, η κ. Λαγκάρντ έχει ξεκαθαρίσει ότι απαιτείται και γενναία ελάφρυνση χρέους –κάτι το οποίο ο κ. Σόιμπλε, αλλά και άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, έχουν αποκλείσει επανειλημμένα.

Σχετικές ειδήσεις