ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Πώς εκπαραθυρώνουν την Ελλάδα από την Σένγκεν και την μετατρέπουν σε «αποθήκη ψυχών»!

ΕΕ: Πώς εκπαραθυρώνουν την Ελλάδα από την Σένγκεν και την μετατρέπουν σε «αποθήκη ψυχών»!

Οι ευρωπαίοι ηγέτες επιχειρούν να καλύψουν τραγικά λάθη και παραλείψεις για το προσφυγικό, απομονώνοντας την Ελλάδα. Φόβοι για μετατροπή της χώρας σε «αποθήκη ψυχών» για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες…

Στα σχέδια της ΕΕ με τα οποία σκοπεύει να ανακόψει τις προσφυγικές ροές συμπεριλαμβάνεται η διεθνής απομόνωση της Ελλάδας με… διάφορους τρόπους που θα έχει ως αποτέλεσμα των εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας!

Οι πληροφορίες που τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται σε κορυφαία δημοσιογραφικά έντυπα, δεν είναι για να περνούν απαρατήρητα.

Πριν από μερικές ώρες οι Financial Times κυκλοφόρησαν με ρεπορτάζ που θέλει τους ευρωπαίους να έχουν στα «σκαριά» την δημιουργία «τοίχους» στα βόρεια σύνορα με τα Σκόπια.

«Η Κομισιόν και το Βερολίνο είναι έτοιμοι να στηρίξουν την πρόταση να βοηθηθεί η ΠΓΔΜ, μια χώρα που δεν ανήκει στην ΕΕ, η οποία στην πράξη απομονώνει την Ελλάδα, χώρα μέλος της ΕΕ, που είναι οικονομικά αδύναμη και ήδη κατακλυσμένη από μετανάστες. Η κίνηση να "φραχτεί" (ringfence) η Ελλάδα έρχεται καθώς οι φόβοι πληθαίνουν στην ΕΕ ότι η συμφωνία για να πείσουν την Τουρκία να μπλοκάρει τη ροή μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη με αντάλλαγμα 3 δισ. ευρώ βοήθειας απέτυχε να περιορίσει τη ροή μεταναστών», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το «πλάνο» συζητήθηκε την Τετάρτη (20/01/2016) από πρέσβεις της ΕΕ μετά την επιστολή του Σλοβένου πρωθυπουργού Miroslav Cerar προς τους εταίρους η οποία απευθύνει έκκληση για «άμεση βοήθεια» στα Σκόπια «ώστε να αποφευχθεί συγκεκριμένοι παράνομοι μετανάστες να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα».

«Ολες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να προσφέρουν τη μέγιστη βοήθεια στις αρχές των Σκοπίων για να ελέγξουν τα συγκεκριμένα σύνορα με απόσπαση αστυνομικών, παροχή εξοπλισμού και άλλα κατάλληλα μέτρα», υποστήριζε ο Cerar.

Με ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων, η Κομισιόν έχει ήδη συντάξει την εκτίμησή της για τις ανάγκες που θα χρειαστεί να καλύψουν στα Σκόπια με σκοπό να ενισχύσουν τον έλεγχο στα σύνορά τους με την χώρα μας.

Τι άλλο σημαίνει αυτό για την χώρα μας;

Σύμφωνα με τον Mujtaba Rahman, αναλυτής στο Eurasia Group: «Η πίεση είναι να χτιστεί τοίχος ώστε να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς οι άλλες πολιτικές της ΕΕ αποτυγχάνουν. Με αυτή την κίνηση οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά οδηγούν την Ελλάδα εκτός της Σένγκεν»!!!

Διαψεύδει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Μεταναστευτικό Δημήτρης Αβραμόπουλος, διαψεύδει το δημοσίευμα των Financial Times (Δείτε ΕΔΩ). Όμως, λίγες ώρες μετά από αυτό νέο δημοσίευμα από τους Times επανέρχεται με ακόμη πιο «περίεργη» πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τους Times, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία και Δανία ετοιμάζονται για νέα αυστηρή προειδοποίηση εναντίον της χώρας μας και διορία έξι εβδομάδων για να περιορίσει τις ροές προσφύγων και μεταναστών. Εάν δεν το καταφέρει τότε η Ελλάδα κινδυνεύει με «διετή καραντίνα». Τουτέστιν… εκτός Σένγκεν!

Σχετικές ειδήσεις