ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Βουλή: Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρακολουθείστε στο Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις από το Κοινοβούλιο και την πρώτη μονομαχία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το οπλοστάσιό του για την πρώτη μονομαχία με τον πρωθυπουργό ετοιμάζει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να στείλει σαφές μήνυμα στο Μαξίμου ότι πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ισχυρή και ότι η αντιπολιτευτική τακτική θα είναι μεν σκληρή, αλλά δημιουργική και με επιχειρήματα δε.

Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι η ΝΔ καταρτίζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί. Στο πλαίσιο αυτό ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις του κόμματός του για το ασφαλιστικό και να τηρήσει ισορροπία ανάμεσα στην στήριξη των «δίκαιων αιτημάτων των αγροτών» και στην αποστασιοποίηση από ακραίες μορφές κινητοποιήσεων. Το πώς θα καταφέρει να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις των δανειστών και στην υπεράσπιση των αγροτών είναι ένα θέμα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το κλίμα σήμερα στη Βουλή θα πολωθεί σε μέγιστο βαθμό καθώς ο κ. Τσίπρας έχει ήδη ρίξει το γάντι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να το σηκώσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καταλογίσει ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι οδήγησε τη χώρα και την οικονομία σε αδιέξοδο και ύφεση, με μια διαπραγμάτευση που – κατά τους υπολογισμούς της ΝΔ - κόστισε στο ΑΕΠ 7% μέσα σε έναν χρόνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ψηλά στην ατζέντα του αρχηγού της ΝΔ θα βρεθούν και οι καταγγελίες για μαζικούς διορισμούς μετακλητών και συγγενών από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι τελευταίες καταγγελίες Βαρουφάκη για το λεγόμενο «Plan x».

Το Newsbomb.gr θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από το Κοινοβούλιο με LIVE εικόνα από την αίθουσα της Ολομέλειας και αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα όσα θα συμβούν μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Σχετικές ειδήσεις