ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να επιστρέψουν οι αγρότες στον διάλογο με την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Να επιστρέψουν οι αγρότες στον διάλογο με την κυβέρνηση

Έκκληση προς του αγρότες να επιστρέψουν στον διάλογο με την κυβέρνηση απεύθυνε σήμερα ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

«Είναι πάγια η αντίληψη μας πως πρέπει να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας, η πρωτογενής παραγωγή της χώρας. Οι αγρότες οφείλουν να προσέλθουν σε μια ειλικρινή κουβέντα με την κυβέρνηση», ανέφερε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και υπογράμμισε πως υπάρχει διαφορά στην παραγωγή και διακίνηση αγροτικών προϊόντων δηλαδή αδήλωτων συναλλαγών.

«Το να δηλώνεται η παραγωγή και διακίνηση αγροτικών προϊόντων θα φέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία από τον διαφεύγοντα ΦΠΑ χωρίς να οδηγεί σε επιβάρυνση του αγρότη. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα από τα βιβλία που θα υπάρχουν θα καταγράφονται όλα τους τα έξοδα, θα λαμβάνεται υπ' όψη η οικογενειακή εργασία και τελικά θα φαίνεται το πραγματικό τους εισόδημα. Ο αγρότης θα συμψηφίζει και θα κερδίζει τον αυξημένο ΦΠΑ 23% που πληρώνει για τα καλλιεργητικά εφόδια και τον οποίο χάνει τελείως σήμερα», είπε ο Παναγιώτης Ρήγας σημειώνοντας πως «η στάση της ΠΑΣΕΓΕΣ που είχε αποδεχθεί την προηγούμενη, πολύ χειρότερη συμφωνία που είχε δρομολογηθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τίθεται στην κρίση του κόσμου».

Για τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στο ασφαλιστικό, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αντικατοπτρίζουν την αγωνία του κόσμου και είναι σεβαστές. «Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό πως η οικονομία μας βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση. Το μεγάλο πρόβλημα στο ασφαλιστικό επιδεινώθηκε με τη κρίση, αλλά προϋπήρχε αυτής, με αποκλειστική ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εμείς για πρώτη φορά προτείνουμε μια μεταρρύθμιση χωρίς οριζόντιες περικοπές συντάξεων, με στόχο ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Αναφερόμενος στη λειτουργία των ΜΜΕ, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και με αποκορύφωμα την περίοδο του δημοψηφίσματος, τα ΜΜΕ επιδίδονται σε μια ατέρμονη καταστροφολογία. Το κλίμα που δημιουργούν όχι μόνο τρομοκρατεί τον κόσμο, αλλά δεν βοηθάει και τη χώρα να πάει μπροστά, δεν βοηθάει ούτε την ανάπτυξη, ούτε τις επενδύσεις».

«Είναι φανερό ότι η διαπλοκή δίνει τα ρέστα της, προσπαθώντας να διαφυλάξει τα συμφέροντά της. Η ΕΣΗΕΑ καλό θα ήταν να ψάξει να βρει ποια από τα μέλη της δεν τηρούν τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και πόσο βαθιά έχει εισχωρήσει η διαπλοκή στο χώρο των ΜΜΕ», δήλωσε ο Παναγιώτης Ρήγας.