ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στριμωγμένος και ανήσυχος ο Τσίπρας στη μάχη του Ασφαλιστικού

Βουλή: Στριμωγμένος και ανήσυχος ο Τσίπρας στη μάχη του Ασφαλιστικού

Παρακολουθείστε στο Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις από το Κοινοβούλιο και την πρώτη μονομαχία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε θέση άμυνας φαίνεται πως θα βρεθεί το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο πρωθυπουργός, καθώς θα συγκεντρώσει πάνω του τα πυρά της αντιπολίτευσης για το Ασφαλιστικό.

Με την αξιολόγηση ακόμη μετέωρη και με το ασφαλιστικό ανοιχτό – και εγκλωβισμένο στις συμπληγάδες κοινωνικών αντιδράσεων και πιστωτών – η κυβέρνηση σχεδιάζει την τακτική που θα ακολουθήσει στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει πάνω του τη συζήτηση εισπράττοντας τα περισσότερα πυρά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό για να αναδείξει τις ευθύνες των «όψιμων επικριτών και νεοεπαναστατών», θα επιμείνει στην ταύτιση της «νεοφιλελεύθερης δεξιάς του Μητσοτάκη» με τον πιο σκληρό κρίκο των δανειστών, δηλαδή το ΔΝΤ, και θα υπενθυμίσει «ποιοι έκαναν 11 περικοπές στις συντάξεις και ποιοι προσπαθούν να τις διασφαλίσουν».

«Είναι ώρα να μιλήσουμε για όλα, για την κατάσταση των ταμείων και για το ποιος ευθύνεται – για το ποιοι διαπραγματεύονται και ποιοι επενδύουν στην αδιαλλαξία των δανειστών», έλεγαν χαρακτηριστικά χθες το βράδυ πηγές του Μαξίμου, δίνοντας και το στίγμα της υψηλής πόλωσης που αναμένεται απόψε στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, στο κυβερνητικό οπλοστάσιο εντάσσονται και οι καταγγελίες για υπόγεια υποκίνηση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως, κυβερνητικές εξαγγελίες επί της ουσίας της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, για αγρότες και επαγγελματίες δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Το Newsbomb.gr θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από το Κοινοβούλιο με LIVE εικόνα από την αίθουσα της Ολομέλειας και αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα όσα θα συμβούν μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Σχετικές ειδήσεις