ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Ασφαλιστικό: Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις συντάξεις

Βουλή – Ασφαλιστικό: Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις συντάξεις

Την ανάγκη δημιουργίας ενός δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού προσωπικά.

«Ας συμφωνήσουμε στα βασικά χαρακτηριστικά: ένα δίκαιο σύστημα θα πρέπει να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα, να μην τιμωρεί όσους πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, να ενθαρρύνει την εργασία και να συμβάλει στην αλληλεγγύη των γενεών», είπε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο ν. 3863 που ψηφίσαμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Η εθνική σύνταξη υπήρχε με αυτό το νόμο. Δεν τη δημιουργήσατε εσείς. Εμείς είχαμε συμφωνήσει στη δημιουργία τριών Ταμείων. Σε αυτή την πρόταση επιμένουμε. Το ένα Ταμείο είναι λάθος.

Χρησιμοποιείστε τα εργαλεία για την αδήλωτη εργασία και εφαρμόστε κανονικά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για επικουρικές. Συμψηφίστε τις εισφορές στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις για τον τελευταίο χρόνο και περιορίστε το κόστος των ευγενών Ταμείων στον προϋπολογισμό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Πρέπει να γίνουν στοχευμένες περικοπές δαπανών» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε την ανάγκη για διάλογο που θα αποβλέπει σε ακύρωση προγραμματισμένων μισθολογικών αυξήσεων και περιορισμό των κομματικών προλήψεων. «Θα μου πείτε και εσείς τα ίδια κάνετε αλλά αυτό είναι η ταφόπλακα της ιδεολογίας της Αριστεράς. Πώς θα ένοιωθαν οι αγωνιστές ακούγοντας τα εγγόνια να επικαλούνται τους παπούδες για μια θα θέση μετακλητού στο Δημόσιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης αφήνοντας αιχμές για τις αθρόες προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων που φέρεται να έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις