ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Ασφαλιστικό - τριτολογία Τσίπρα: «Είμαστε ανοιχτοί σε ουσιαστικό διάλογο»

Βουλή - Ασφαλιστικό - τριτολογία Τσίπρα: «Είμαστε ανοιχτοί σε ουσιαστικό διάλογο»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τριτολογία του κατά την συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή, χαρακτήρισε αυτή τη συζήτηση χρήσιμη, γιατί ακούστηκαν οι προτάσεις της κυβέρνησης ανοιχτά, κι όχι σε κλειστά δωμάτια, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Συζητάμε εδώ γιατί έχουμε ένα πρόβλημα που θα σκάσει στα χέρια μας. Έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να βρούμε λύση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ανέφερε ότι ήταν χρήσιμη γιατί έγινε σαφές πως το πρόβλημα «θα σκάσει στα χέρια μας όποιος κι αν κυβερνάει».

«Το ασφαλιστικό είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει κάθε κυβέρνηση. Δεν μπορεί να περιμένει», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Υπήρξε συμφωνία στη διαπίστωση ότι δεν μπορεί να μην προχωρήσουμε σε αλλαγές για τη βιωσιμότητα του συστήματος», πρόσθεσε.

Κλείνοντας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στη δομική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με αναδιανεμητικό σύστημα κι όχι ανακεφαλαιοποιητικό.

«Πιστεύουμε ότι οι εισφορές πρέπει να είναι ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα. Δεν πρέπει να μειωθούν εκ νέου οι συντάξεις των συνταξιούχων. Το επόμενο διάστημα θα είμαστε ανοικτοί σε ένα ουσιαστικό διάλογο», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις