ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση-σοκ Μπαλαούρα (ΣΥΡΙΖΑ): Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!

Δήλωση-σοκ Μπαλαούρα (ΣΥΡΙΖΑ): Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!

Σε μια δήλωση-σοκ για το φαινόμενο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε σήμερα, Παρασκευή ότι «οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου».

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», ο Μ. Μπαλαούρας αναφέρθηκε στο κατέβασμα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Ισορροπία του Nash».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή και το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όχι, δεν είναι το ίδιο, οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου...».

Η απάντηση αυτή εξέπληξε τους πάντες και αμέσως ο κ. Μπαλαούρας ρωτήθηκε: «Υπέρ του ανθρώπου, σκοτώνοντας ανθρώπους;».

Και απάντησε: «Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

Και ο Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε: «Όχι, ο φασισμός είναι σε μαζικό επίπεδο δεν είναι ο κακός τραπεζίτης. Αλίμονο, οτιδήποτε και να 'ναι δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης».

Και αναφερόμενος εκ νέου στη 17Ν, είπε: «Όμως είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία».

«Υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία;», ρώτησε ξανά ο δημοσιογράφος τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος είπε: «Όχι, αλλά πρέπει να κάνουμε ορισμένες διαφορές. Εξυπηρετεί η διάκριση γιατί η φασιστική ιδεολογία έχει μια εξολοθρευτική μαζική αντίληψη των πραγμάτων».

«Ενώ ο Ξηρός είχε μια πιο εξατομικευμένη αντίληψη;» ήταν το επόμενο ερώτημα.

«Όχι μόνο Εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές και αυτό έχει μια τεράστια διαφορά κατά την γνώμη μου», τόνισε ο κ. Μπαλαούρας και συμπλήρωσε: «Δεν υποστηρίζω καμία απ' αυτές αλλά διακρίνω».

«Πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση ένας Ρουπακιάς από έναν Ξηρό;» ήταν το επόμενο ερώτημα του δημοσιογράφου προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο σε μια συζήτηση πνευματικού επιπέδου...», σχολίασε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Η απάντηση του βουλευτη

Πριν απο λίγο ο Μ. Μπαλαούρας, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε γραπτώς δίνοντας εξηγήσεις σχετικά με την δηλώση του σχετικά με την δράση της τρομοκραττικής οργάνωσης 17 Ν

Η διαστρέβλωση των δηλώσεων μου σε σημερινή συνέντευξή στο Vima FM δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο εκτός από το να πληγεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίθεσή μου σε κάθε μορφή βίας, όπως και η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι δεδομένες μέσα από τη μακρόχρονη πορεία μου στην Αριστερά. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στα παπαγαλάκια της διαπλοκής.

Σχετικές ειδήσεις