ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Όσοι καταψηφίσουν το ασφαλιστικό έχουν την ηθική υποχρέωση να παραιτηθούν

Φλαμπουράρης: Όσοι καταψηφίσουν το ασφαλιστικό έχουν την ηθική υποχρέωση να παραιτηθούν

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ταυτόχρονα πως όποιος βουλευτής διαφωνεί, έχει ηθική υποχρέωση να παραδώσει την έδρα του.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, ενώ συμπλήρωσε για όσους βουλευτές καταψηφίσουν το νομοσχέδιο πως: «Η παράδοση της έδρας σε περίπτωση διαφωνίας είναι, ούτως ή άλλως, ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος. Πολύ περισσότερο όταν ο διαφωνών έχει εκλεγεί με κομματική επιλογή, με λίστα, όταν γνωρίζει πριν εκλεγεί ποιο πρόγραμμα πρέπει αναγκαστικά να ακολουθηθεί και όταν μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν είναι περισσότερο επαναστάτης ή φιλολαϊκός από τους υπόλοιπους που στοιχίζονται στον αγώνα που δίνουμε».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη RealNews, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε για τους αγρότες, «Δυστυχώς, στους κόλπους των αγροτών επικρατούν μέχρι σήμερα δυνάμεις που επιλέγουν την αδιαλλαξία. Ελπίζω και πιστεύω ότι οι δυνάμεις αυτές σύντομα θα περιθωριοποιηθούβ και θα κερδίσει ο διάλογος για τη λύση των προβλημάτων τους».

«Διότι, ακόμη κι αν, ως χώρα, δεν είχαμε αναλάβει συναφείς δεσμεύσεις κατά τη συμφωνία με τους δανειστές, η μεταρρύθμιση που προτείνουμε με έντονα στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης είναι απολύτως αναγκαία και κατεπείγουσα να γίνει, διότι χωρίς αυτή οι συντάξεις τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορούν να πληρωθούν.», κατέληξε ο υπουργός επικρατείας.

Σχετικές ειδήσεις