ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Επαφές Τσίπρα στο Λονδίνο την Πέμπτη για το προσφυγικό

Γεροβασίλη: Επαφές Τσίπρα στο Λονδίνο την Πέμπτη για το προσφυγικό

Στο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο μεθαύριο, Πέμπτη (02/02/2016) με αφορμή τη Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες, αναφέρθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ, καθώς και άλλες διμερείς συναντήσεις, και πενταμερή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως τόνισε, η συμμετοχή της κυβέρνησης στη σύνοδο αυτή θα επιβεβαιώσει τον κεντρικό ρόλο που η Ελλάδα έχει κατακτήσει, όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ επισήμανε ότι σημασία δεν έχει να αντιμετωπιστεί απλώς το ζήτημα των προσφυγικών ροών, αλλά οι ίδιες οι αιτίες της κρίσης.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, είπε ότι «στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός δεν θα είναι απολογούμενος -καθώς η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της- αλλά εγκαλών, απέναντι σε αυτούς που δεν είναι συνεπείς».

Την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, εξάλλου, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Ιράν, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη για την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

Σε αυτήν θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Μάρδας και ο γ.γ. του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις