ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Νικολόπουλου για τα προβλήματα των ιδιωτικών επενδύσεων

Παρέμβαση Νικολόπουλου για τα προβλήματα των ιδιωτικών επενδύσεων

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με την ενεργοποίηση νέων εργαλείων, ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες του παλαιού αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος άφησε αρκετά προβλήματα προς επίλυση». Τα παραπάνω επισημαίνει ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές επενδύσεις στην χώρα.

Ο κ. Σταθάκης προσθέτει επίσης ότι «όσον αφορά ειδικότερα στον αναπτυξιακό νόμο, η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης του νέου αναπτυξιακού νόμου, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και τον αναπροσανατολισμό και ανασυγκρότηση του Ελληνικού παραγωγικού συστήματος. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής έχουν συσταθεί επιτροπές, τόσο για την αξιολόγηση των παλαιών νόμων, όσο και για την πρόταση νέων ιδεών για το νέο επενδυτικό πλαίσιο. Παράλληλα, η ΓΓΣΙΕ βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση, ενώ έχει επιπλέον γίνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων ενδιαφερομένων και εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίες είναι σε στάδιο επεξεργασίας».

Ο κ. Νικολόπουλος στην ερώτησή του έθετε το θέμα της απεμπλοκής των παλαιών επενδυτικών σχεδίων που είχαν ενταχθεί στους προηγούμενους επενδυτικούς νόμους, της ενίσχυσης του τομέα της γεωργίας-κτηνοτροφίας, με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και την προώθηση της μεταποίησης-τυποποίησης, την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων που ενσωματώνουν τις εγχώριες πρώτες ύλες και την τοπική δικτύωση και την καθιέρωση ειδικών κινήτρων για τους νέους επιχειρηματίες, που θα αφορούν τα 5 πρώτα χρόνια της δραστηριοποίησής τους.

Σχετικές ειδήσεις