ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Στη ΝΔ δεν χωράνε παράσιτα - Ο Κυριάκος τα πάει πολύ καλά

Μπακογιάννη: Στη ΝΔ δεν χωράνε παράσιτα - Ο Κυριάκος τα πάει πολύ καλά

Την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να ανανεωθεί και να συγκρουστεί με παλιές λογικές και αντιλήψεις τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

«Στη ΝΔ δεν χωράνε παράσιτα, δεν χωράνε δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να απομυζούν τη ΝΔ χωρίς οι ίδιο να συμμετέχουν δημιουργικά» ξεκαθάρισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", είπε ότι σ' αυτή τη ΝΔ πολιτικά και ιδεολογικά χωράνε όλοι και εμφανίστηκε βέβαιη, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καταφέρει να εφαρμόσει μια «κεντρώα και κοινωνικά πιο ευαίσθητη πολιτική», ενώ χαρακτήρισε «γελοίους» αυτούς που τον χαρακτηρίζουν νεοφιλελεύθερο.

«Γελοίοι, γελοιοδέστατοι οι οποίοι τα λένε αυτά. Ο Κυριάκος είναι ένας βαθιά φιλελεύθερος άνθρωπος» είπε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η διαφορά δεν είναι μεταξύ φιλελευθερισμού, σοσιαλισμού ή κομμουνισμού, ή αριστεράς, ενώ κατηγόρησε όσους «προσπαθούν με την παλιά λογική της αριστεράς να κολλήσουν ταμπέλες» σε ανθρώπους.

Αναφερόμενη στις χθεσινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις, είπε ότι σηματοδοτούν «το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα και ότι εκτός από τη μαζικότητα, το χαρακτηριστικό τους ήταν ότι αθροίστηκαν ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες. Κατέβηκαν στους δρόμους οι παραγωγικοί Έλληνες και κατέβηκαν με πάρα πολύ μεγάλη οργή και νομίζω ότι ο βασικός λόγος είναι ότι νιώθουν τον εμπαιγμό στο πετσί τους, ότι η κυβέρνηση τούς ενέπαιξε» τόνισε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι με τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό ουσιαστικά ποινικοποιεί την εργασία, αντί να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν από τη μια μεριά να λέμε ότι θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας στις συντάξεις και από την άλλη να λέμε ότι διαφορά δεν θα υπάρχει».

Για το ασφαλιστικό των αγροτών παραδέχτηκε ότι όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια έκαναν λάθη, ασκώντας κοινωνική πολιτική μέσω του ΟΓΑ και υπογράμμισε ότι ο ΟΓΑ θα πρέπει να παραμείνει ένα ταμείο, αλλά -όπως είπε- ταμείο των πραγματικών αγροτών.

Απαντώντας στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν υποστήριξε δημόσια κάποιον στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, επέκρινε τους Έλληνες δημοσιογράφους, λέγοντας ότι αν υποστήριζε τον κ. Μητσοτάκη θα την κατηγορούσαν ότι το κάνει για αδελφικούς λόγους και στην αντίθετη περίπτωση ότι στρεφόταν κατά του αδελφού της. «Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική δημοσιογραφία και έτσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα» σχολίασε.

Για τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "τα πάει πολύ καλά", επισημαίνοντας ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ παρέλαβε ένα κόμμα σε κακά χάλια και για το λόγο αυτό έχει μπροστά του ένα τιτάνιο έργο. "Παρέλαβε ένα κόμμα σε κακά χάλια, διαλυμένο ουσιαστικά και οικονομικά αρχίζει και βάζει τάξη" υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενη στην πρώτη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή είπε ότι ο κόσμος "δεν είχε ξαναδεί μέχρι τώρα έναν αρχηγό, ο οποίος λέει τα πράγματα με το όνομά τους".

Εξάλλου, στην ερώτηση γιατί η ΝΔ δεν ζητάει εκλογές, επισήμανε πως δεν μπορεί κάποιος να το ζητάει αυτό από τον κόσμο κάθε τέσσερις μήνες και χαρακτήρισε "εφιάλτη" τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2015.

Ο κ. Τσίπρας εξεβίασε εκλογές το Γενάρη του '15 για να πάρει μια εξουσία που δεν ήξερε τι να την κάνει. Εξεβίασε εκλογές και κόστισε στον ελληνικό λαό το 1,8 δισ. του ασφαλιστικού" είπε και κατέληξε λέγοντας: "ο κ. Τσίπρας καλείται πλέον να μπορέσει να κυβερνήσει• εάν τώρα δεν μπορεί να κυβερνήσει, το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει ό,τι χρειάζεται να γίνει".

Σχετικές ειδήσεις