ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία από τους αγρότες

ΣΥΡΙΖΑ: Να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία από τους αγρότες

Στην ανάγκη να ξεκινήσει ένας εξαντλητικός διάλογος με τους αγρότες και να απομονωθούν ακραία στοιχεία που έχουν διεισδύσει στα μπλόκα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενη στις αντιδράσεις για τα hot spots, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν ακραίες φωνές μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.

«Οι αγρότες έχουν δίκαια αιτήματα, τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, μετά από πέντε χρόνια οικονομικής κρίσης, είναι γνωστά και πρέπει να λυθούν. Και η κυβέρνηση έχει δείξει ότι και στο ζήτημα των κοινοτικών ενισχύσεων και στο ζήτημα των συνεταιρισμών και στο ζήτημα της αναδιάταξης του αγροδιατροφικού τομέα συνολικά έχει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό τον οποίον θα πρέπει και ο αγροτικός κόσμος να τον αξιολογήσει», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας όμως ότι ακραία στοιχεία που έχουν διεισδύσει στα μπλόκα, «πρέπει να απομονωθούν και να ξεκινήσει ένας εξαντλητικός διάλογος, με βάση όμως τα πραγματικά δεδομένα της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου».

Η κ. Σβίγκου υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές και αναζητά δίκαιες λύσεις μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Είναι όμως ανοιχτή σε διάλογο γνωρίζοντας ότι «είναι άλλο πράγμα οι διεκδικήσεις, οι δυναμικές διεκδικήσεις απέναντι στην κυβέρνηση στα μπλόκα, στις συγκεντρώσεις, στις κινητοποιήσεις, και είναι άλλο πράγμα οι επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ή σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο κλίμα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά και για τις αντιδράσεις για τα hot spots. «Θα πρέπει να εξαντλείται κάθε περιθώριο διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της αυτοδιοίκησης και θα πρέπει να λαμβάνεται κάθε μέριμνα για να μην υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στις τοπικές κοινωνίες από τους χώρους υποδοχής», αναφέρει η κ. Σβίγκου, προσθέτει όμως ότι «αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνονται, εκτός από ένα τεράστιο κύμα παραπληροφόρησης, ακραίες φωνές μισαλλοδοξίας και ρατσισμού στις τοπικές κοινωνίες», και «σ΄ αυτές τις φωνές πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι». «Θα πρέπει να στηριχτούν οι ανοιχτοί χώροι υποδοχής των προσφύγων και θα πρέπει επίσης να στηριχτούν κι εκείνες οι φωνές στην αυτοδιοίκηση οι οποίες έχουν στείλει μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπως είναι, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Περάματος ο κ. Λαγουδάκης, όπως είναι ο δήμαρχος Λέσβου ο κ.Γαληνός», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα για τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες περί μετακλητών, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχθηκε και η ίδια για να σημειώσει πως τελικά στόχος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε και στο τι ακριβώς αφορούν αυτές οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων, που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν διορισμούς στο δημόσιο, αλλά πρόκειται για προσωρινές πολιτικές θέσεις άμεσα συναρτημένες με την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και άμεσα συναρτημένες με τις επιλογές του εκάστοτε υπουργού, αφού κι αυτοί οι υπάλληλοι αποχωρούν από την εργασία τους μόλις αποχωρήσει ο υπουργός», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Από κει και πέρα η απάντηση σε αυτά τα στοιχεία ήταν η συνέχιση της λάσπης και της χυδαιότητας, η οποία ενδεχομένως περνάει και σε ένα άλλο επίπεδο. Κι εγώ προσωπικά δέχθηκα μια τέτοιου είδους επίθεση, η οποία όμως δεν θεωρώ ότι έχει σαν στόχο εμένα προσωπικά. Ο στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κυβέρνηση, είναι η πολιτική μας πρόταση, είναι να δείξουν ότι «όλοι είμαστε ίδιοι» κι ότι συνεχίζουμε αυτά που έκαναν εκείνοι να τα κάνουμε κι εμείς. Σ΄ αυτό το πλαίσιο υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων».

Σχετικές ειδήσεις