ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρόμος στη ΝΔ για τη δημιουργία νέου δεξιού κομματικού σχηματισμού

Τρόμος στη ΝΔ για τη δημιουργία νέου δεξιού κομματικού σχηματισμού

Μπορεί λίγες ώρες μετά την είδηση – «βόμβα» του πρώην γενικού γραμματέα της ΝΔ, πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποβάθμιζαν και να λοιδορούσαν το γεγονός, ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, τους επιτελείς της ΝΔ έχει... λούσει κρύος ιδρώτας, καθώς γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει ολέθριες συνέπειες για τη νέα προσπάθεια που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση τον τελευταίο καιρό, για να επανέλθει στην εξουσία της χώρας.

Για το λόγο αυτό, τις τελευταίες ημέρες, έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις στα γραφεία του κόμματος, με κεντρικό θέμα πώς θα αντιμετωπίσουν την κρίση που ανέκυψε, και κυρίως για να δρομολογήσουν τις κινήσεις που οφείλει να κάνει η νέα ηγεσία του κόμματος, που, για την ώρα, δείχνει να στοχεύει σε μονόπλευρη διεύρυνση της ΝΔ, αποκλειστικά και μόνο στο μεσαίο χώρο.

Εξάλλου, γνωρίζουν καλά ότι το νέο αντιμνημονιακό δεξιό κόμμα, που πρόκειται να δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες, βρίσκει σύμφωνα πολλά ιστορικά στελέχη της ΝΔ, τα οποία έχουν πολλάκις εκφράσει την αντίθεσή τους στην κεντρώα πολιτική που ακολουθήθηκε από τις ηγεσίες του κόμματος τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας ουσιαστικά «άστεγους» χιλιάδες ψηφοφόρους της επονομαζόμενης «λαϊκής δεξιάς».

Μάλιστα, όντας βέβαιοι ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα κόμμα με πατριωτικό και αντιμνημονιακό χαρακτήρα, στηριζόμενο στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ του παρελθόντος, δεν αποκλείουν πολλοί από αυτούς να «αυτομολήσουν» από τη ΝΔ και να συνταχθούν με το νέο κομματικό σχηματισμό.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως «ο αρχηγός του νέου κόμματος δεν πρέπει να είναι πολιτικός, κατά την άποψή μου, τουλάχιστον όχι εν ενεργεία. Έχει πέσει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τόσα χρόνια μνημόνιο», προτείνοντας μάλιστα ως επικεφαλής του σχηματισμού τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φράγκο Φραγκούλη.

Ο κ. Μπαλτάκος εκτίμησε ότι το κόμμα αυτό μπορεί να λάβει ποσοστό 10% - 12%, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα αμιγώς δεξιό κόμμα, όπως στην Ιταλία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία».

Σχετικές ειδήσεις