ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Ενότητα: Τα μνημόνια δεν διορθώνονται, είναι καταστροφικά

Λαϊκή Ενότητα: Τα μνημόνια δεν διορθώνονται, είναι καταστροφικά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την παρέμβαση του ΔΝΤ «για ένα νέο, πιο σκληρό Μνημόνιο», εξαπολύει μέσω ανακοίνωσής της σήμερα, Κυριακή (14/02/2016) η Λαϊκή Ενότητα.

«Η παρέμβαση του ΔΝΤ για ένα νέο σκληρότερο μνημόνιο, η στάση της ευρωπαϊκής επιτροπής και οι παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών προετοιμάζουν ένα νέο κύκλο υποχωρήσεων ακόμη και από τα εξαιρετικά επώδυνα σχέδια, κατ’ εφαρμογήν των μνημονίων, που προωθεί η κυβέρνηση», υπογραμμίζει η ΛΑΕ.

Και προσθέτει: «Η διαφαινόμενη αποδοχή ξένου επικεφαλής του ταμείου δημόσιας περιουσίας και η έξαρση της εκποίησης δημόσιας περιουσίας, η αλλαγή της ρητορικής σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις, σε συνδυασμό με την όξυνση του προσφυγικού και των οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στρώνουν το έδαφος για να εξαφανιστούν πάλι οι κόκκινες γραμμές που δήθεν ορθώνει η κυβέρνηση.

Η αξιολόγηση και το χρέος θα αποτελέσουν τους μοχλούς πρόσθετων εκβιασμών για νέες ταπεινωτικές υποχωρήσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο λαός έχει αισθανθεί στο πετσί του τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των νέων και παλιών μνημονιακών κυβερνήσεων και δεν παραπλανάται ούτε από τα σενάρια καλών και κακών που συνιστούν απλά εναλλαγή ρόλων, ούτε από την λογική του Χότζα. Γιαυτό κλιμακώνει τον αγώνα του».

«Τα μνημόνια δεν διορθώνονται, είναι εξ’ορισμού καταστροφικά. Μόνο ανατρέπονται», καταλήγει η ΛΑΕ.